[All] Jaki Olej silnikowy kupić - marka
tu można zerknąć na stary test olei tez daje do myślenia http://www.animegame.com/cars/Oil%20Tests.pdf
ja osobiście leje do do tdi petro-canade 5w40 albo oryg. castrola edga 5w40 (ale w ostateczności )
ja osobiście leje do do tdi petro-canade 5w40 albo oryg. castrola edga 5w40 (ale w ostateczności )
ja u siebie zalewalem mobilem 10w40 z racji tej ze glowica prosi sie o drobny remont -czyli popychacze uszczelniacze i uszczelka pod glowica ktora robi sie mokra miedzy 2 a 3 swiecaSłonik pisze:Valvoline albo inny nie rozlewany w Polsce.
I koniecznie olej z opakowania jednostkowego a nie zbiorczego jakim jest np beczka 20-100l.
postanowilem wymienic olej na valvoline.
Przejechalem na tym oleju 800 km wczoraj chcialem zrobic dolewke poniewaz po tylu km juz bylo trzeba troche dolac o dziwo stan byl taki sam jak po wymianie.
kolejny plus tego oleju od ponad roku popychacze graly mi ok 3 min po odpaleniu zimnego silnika,teraz tak nie jest poklepia pare sekund i jest cicho ,wiec polecam ten olej
no dokladnie to samo kiedys przeczytalem... Myślicie ze zalewajac valvoline przez dluzszy czas nic sie nie bedzie dzialo w przyszlosci? Chodzi mi o to czy stosujac ten olej w pozniejszym czasie sie to nie odbije na silniku? ..kazdy wie jak dziala "uszczelniacze"Niki20 pisze:Na stronie valvoline wyczytałem właśnie, że ten olej zalecany jest także do samochodów które pobierają oliwę.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ja też mam teraz ten olej aktualnie ale ostatnio miałem pewne problemy z silnikiem a dokładnie z ciśnieniem oleju. Jeden z kolegów podpowiada że może to być wina oleju(podróbka) jako że nie jestem w stanie tego wykluczyć więc postanowiłem go wymienić na inny i stąd moje pytanie.jaco124 pisze:W dwóch B4 leje Valvoline i jestem bardzo zadowolony - choć niektórych to dziwi po co taki olej leje to starego strupka
osobiście śmigam na VALVOLINE MAXLIFE 10W/40 już będzie druga zmiana i jestem zadowolony o wiele lepiej jak na mobilu , z pozytywnych rzeczy jakie zauważyłem to silnik ciszej chodzi . wiec mogę z czystym sumieniem polecić , oczywiście olej kupuje w zaprzyjaźnionym sklepie aby uniknąć podróbek ze znanych portali społecznych .
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
A czy ktoś może potwierdzić, że ten olej to oryginał czy podróbka?
https://www.action.com/pl-pl/p/olej-sil ... silnikowy/
U mnie w Legnicy otworzyli ostatnio ten sklep i na półkach jest dostępnych kilka wariantów w cenie 16.99 za litr. Tylko zastanawiam się czy to przypadkiem nie jakaś podróbka.
https://www.action.com/pl-pl/p/olej-sil ... silnikowy/
U mnie w Legnicy otworzyli ostatnio ten sklep i na półkach jest dostępnych kilka wariantów w cenie 16.99 za litr. Tylko zastanawiam się czy to przypadkiem nie jakaś podróbka.