[80 B4]Podświetlenie przycisku halogenów
[80 B4]Podświetlenie przycisku halogenów
Do posiadaczy b4 z przednimi halogenami. Czy przycisk włączania przednich halogenów świeci wam mocniej niż pozostałe na desce??? Bo u mnie świeci dużo jaśniej niż pozostałem, patrzyłem i pod tym przyciskiem jest biała żaróweczka a pod pozostałymi czerwone diody jak jest u was? dzieki
Ostatnio zmieniony 25 mar 2007, 00:00 przez rabbit, łącznie zmieniany 1 raz.
podświetlenie
ale jaśniej świeci podświetlenie na przycisku lampy czy podświetlenie tego zielonego trójkąta.Chodzi mi o obrys lampy na przycisku a nie o ten trójkąt zielony
jaśniej świecą dwa przyciski: halogeny i tylne przeciwmgielne - mają taką samą konstrukcje (biała żarówka i czerwony plastik pod symbolem) grzanie szyby ma czerwoną żarówke (malutka, wygląda jak dioda), regulacja wys. świateł ma czerwony plastik i żaróweczke małą gdzieś schowaną, a awaryjnych jeszcze nie rozbierałem.
zależy jakie przyciski, bo prawie wszystkie są inaczej skonstruowane i są inne żarówki. najlepiej rozbierz, wyjmij (w niektórych trzeba uciąć i potem lutować) i pokaż w elektrycznym.panowie jakie zastepcze diody lub zaroweczki beda najlepsze do wszystkich tych przycisków ??? Mi na 4 swieci sie tylko 1. Czy moze wystarczy isc do sklepu i pokazac sprzedawcy co potrzebuje???
Ja z braku pod ręką żarówek założyłem niebieskie ledy z obciętymi łbami (takie do podświetlania zegarów).Z przycisków wyjąłem czerwone plastiki i fajnie świeci-widoczne nawet w dzień.A żółty trójkąt świeci pięknie na zielono.Nie jestem fanem WT,ale trochę to inaczej wygląda i nie ma problemu z przepalającymi się żaróweczkami.
U mnie ten przycisk rowniez mocniej swieci i rowniez w jednych mam białe zarówki a w innych rtakie małe czerwone cos wygladajace jak dioda i to swieci slabiej. Jak to zobaczylem to na poczatku tez myslalem ze poprzedni wlasciciel cos namieszal ale skoro wielu tak ma to widocznie tak fabryka robila, ciekawe dlaczego?