Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi 80 1.9 tdi

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
karolb123
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karolb123 » 24 paź 2010, 00:54

funnyboy88 pisze:karolb123, Też wyrzuciłem kata, jestem w trakcie wymiany przewodów podciśnieniowych do zaworu n75, mimo braku kata auto również mi nie kopci, tzn dymi lekko na zimnym silniku, ale wiadomo, diesel, musi swoje puścić, teoretycznie pompę też mam suchą, filtry też mam zmienione, co do podłączenia kompem nie wiem, ale jak kupię kabel to się dowiem. Cholera wie w czym leży problem, ale "pocieszający" jest fakt, że nie jestem sam z takim problemem... zostało sprawdzić przepływomierz i wydajność pompy... skoro Ty mówisz że turbo pompuje niecałego bara, czyli tak jak powinno być, a u mnie problem jest ten sam, to nie mam już co z turbiną kombinować.
W piątek zaślepiłem egr i tobie też to radze. Bo u mnie auto po zaślepieniu egr zrobiło 15.5s, drugi pomiar poniżej 16s, czyli idzie w dobrą strone. Wcześniej raczyło ponad 17sekunadami, a jak kat był to 18 i 19s w trzy osoby. Wyczyściłem kolektor ssący i wymieniłem przewody z turba do n75. Po zaślepieniu lepiej się kręci od 3000rpm, na dwójce jak strzele ze sprzęgła to zapiszczy troche, ale to jeszcze nie to myśle, bo musze wykręcić jakieś stoperowe 14.5s do setki.
W sobote pod vaga podpinam i już wszystko będę wiedzieć, ty podpinałeś pod vaga?

Awatar użytkownika
levis1991
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: levis1991 » 24 paź 2010, 07:53

wolna odma przy okazji, wybić katalizator, sprawdzić dawke :)

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 24 paź 2010, 12:05

karolb123 pisze:zaślepiłem egr i tobie też to radze.
Mam zaślepiony, będę myślał niebawem levis1991 nad wolną odma, cały czas jednak nic nie wiem na temat diagnostyki, zamawiam w poniedziałek kabel i czekam na paczkę, mam dość jednego wielkiego znaku zapytania :-)

Awatar użytkownika
karolb123
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karolb123 » 24 paź 2010, 13:07

funnyboy88 pisze:
karolb123 pisze:zaślepiłem egr i tobie też to radze.
Mam zaślepiony, będę myślał niebawem levis1991 nad wolną odma, cały czas jednak nic nie wiem na temat diagnostyki, zamawiam w poniedziałek kabel i czekam na paczkę, mam dość jednego wielkiego znaku zapytania :-)
Na to wygląda, że mamy to samo, a znając życie z diagnostyki nic nie wyjdzie bo nie będzie można połączyć się z boschem heheh i dalej będziemy błądzić.

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 24 paź 2010, 15:01

karolb123 pisze:Na to wygląda, że mamy to samo, a znając życie z diagnostyki nic nie wyjdzie bo nie będzie można połączyć się z boschem heheh i dalej będziemy błądzić.
Święta prawda... :-( Ale na dobrą sprawę, po coś są te głupie kabelki, więc musi być jakiś sposób na podłączenie :-/ heh.... :-/

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 08 lis 2010, 11:57

No teraz audik dużo lepiej wygląda ;-) Jednak mnie trochę rażą kraniki wydechu, weź je wypoleruj i będzie git :mrgreen:

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl