[B3/B4] Wskaźnik poziomu paliwa
[B3/B4] Wskaźnik poziomu paliwa
Witam, jak wiadomo zbiornik paliwa ma około 68 litrów - 70 litrów wg. wskaźnika.
Moje pytanie dotyczy nie opisanych działek na wskaźniku. Jaką ilość paliwa oznaczają 3 pierwsze czerwone??? 3x po 5 litrów?? Ile jest na rezerwie??
Ile litrów jest na pierwszej i drugiej nie opisanej białej kresce?? :mrgreen:
Z góry dziękuje za pomoc
Moje pytanie dotyczy nie opisanych działek na wskaźniku. Jaką ilość paliwa oznaczają 3 pierwsze czerwone??? 3x po 5 litrów?? Ile jest na rezerwie??
Ile litrów jest na pierwszej i drugiej nie opisanej białej kresce?? :mrgreen:
Z góry dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2007, 12:58 przez ponczo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
musisz mieć naprawde lajtowe życie że masz czas robić takie testy :mrgreen:cobra pisze:robiłem u siebie test... zlałem całą oliwę z baku i sprawdziłem stan... wskazywał ciut poniżej najkrótszej czerwonej kreski - poniżej 4 czerwonych kresek... wlałem dokładnie 26litrów i wskazywał mi na 1 białej kresce - czyli 1/4 zbiornika
ech ludziska... wskazówka będzie pokazywać tyle litrów ile sobie ustawicie..... przy wskaźniku paliwa jest takie jakby pokrętło - jak do licznika km, zegara i ściemniacza... ale dośc głęboko wsunięte... to jest tylko oparcie dla trzpienia zębatki, które luźno się kręci. pozycję wskaźnika paliwa ustawia się od tyłu zegarów , taką śróbką i można tą wskazówkę przestawiać o +/- kilkanaście litrów. Ja akurat teraz mam ustawione tak że jak auto jest zgaszone to wskazówka stoi na tej ostatniej malutkiej czerwonej kresce. Za to jak zatankuje do pełna jest poza 1/1...
pojemność zbiornika paliwa w b4 z napędem tylko na przód to 66l. ale całości tak normalnie się nie zatankuje bo zawsze zostaje bąbel powietrza w zbiorniku. po wyjechaniu paliwa do zera (nie odpalił na parkingu) zalałem do mojego dokładnie 63.5l benzyny...
pojemność zbiornika paliwa w b4 z napędem tylko na przód to 66l. ale całości tak normalnie się nie zatankuje bo zawsze zostaje bąbel powietrza w zbiorniku. po wyjechaniu paliwa do zera (nie odpalił na parkingu) zalałem do mojego dokładnie 63.5l benzyny...
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
wiadomo że na dnie zawsze jakieś męty plywają...choć raz jak zajechałem na stację wlałem też63litry, myślę że miałem szczęście że mi nie zgasł. Nawiązując do tematu...chłopacy nie zajmujcie sobie czasu takimi drobnostkami...lejcie, lejcie i lejcie paliwo do baku , nie czekajcie na rezerwę, po co żyć w stresie że staniesz gdzieś na drodze. Ale i tak proponuję LPG Pozdrawiam
Zawsze mam min. 1/4 zbiornika Gdy spada poniżej to tankuje. A co do gazu to nie mam mowy :evil: Silnik może do oszczędnych nie należy ale... To co mam wydać na instalacje to wole zatrzymać na paliwo Wątek założyłem z czystej ciekawościmaxer pisze:wiadomo że na dnie zawsze jakieś męty plywają...choć raz jak zajechałem na stację wlałem też63litry, myślę że miałem szczęście że mi nie zgasł. Nawiązując do tematu...chłopacy nie zajmujcie sobie czasu takimi drobnostkami...lejcie, lejcie i lejcie paliwo do baku , nie czekajcie na rezerwę, po co żyć w stresie że staniesz gdzieś na drodze. Ale i tak proponuję LPG Pozdrawiam
Witam mam pytanie odnośnie wskaźnika paliwa skacze jak głupi zatankuje ful to na chwile pokazuje pełny a jak jadę jest połowa. Wskaźnik już ustawiałem rezerwę 5 litrów tak jak jest opisane na forum, wahania wskaźnika są bardzo duże ostatnio prawie by mnie brakło dojechałem na resztkach. Wskaźnik temperatury pokazuje dobrze niema wahań. Czy wina leży w pływaku znowu będę musiał go wyciągnąć,czy da się to jakoś naprawić czy kupić używkę inną pływaka. Jak sądzicie :?: Pozdrawiam