Witam. Otóż mam problem z doborem pompy paliwa do mojego Audi 80 B4 2.3 Avant Quattro. Zamawiałem już w 3 sklepach i w każdym przychodzi zła. Z baku paliwa wyciągnąłem takie coś:
Okazało się że już ktoś przy tym grzebał i wsadził zamiennik firmy HART nr 514097. Podobny zamiennik pompy znalazłem na allegro:
Wedle wskazań Etki pompa do mojego auta (A80Q rok prod. 1993 silnik NG) ma nr 895 906 089E wygooglowałem nr i pokazało mi taką pompę:
Żeby było śmiesznie to właśnie taką pompę zamawiali mi zgodnie z katalogiem w sklepie. Ale ona jest grubsza i krótsza i nie wlezie mi do koszyka pokazanego na pierwszym zdjęciu - próbowałem i musiałem pompę oddać.
Może ktoś ma takie auto jak ja i powie mi czy mam zły koszyk czy pompę czy jedno i drugie bo już zgłupiałem. Dzięki z góry za pomoc
[80 B4 2.3 NG] Avant Quattro. Jaka pompa paliwa?
- arekkrosno
- Forum Audi 80
No moim zdanie to już ktoś tam majstrował, miał podobną używaną pompę i ją tam wsadził, a że była tylko "podobna" to koszyk też musiał zmienić.
Nie wiem czy inni podzielają moje zdanie, ale skoro przed padnięciem pompy wszystko z autem było ok, to bym kupił identyczną i dale cieszył się jazdą, ale może jeszcze niech się ktoś inny wypowie.
Nie wiem czy inni podzielają moje zdanie, ale skoro przed padnięciem pompy wszystko z autem było ok, to bym kupił identyczną i dale cieszył się jazdą, ale może jeszcze niech się ktoś inny wypowie.
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- arekkrosno
- Forum Audi 80