[B4 Quattro All] Limo/Avant amortyzatory na tył - problemy
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[B4 Quattro All] Limo/Avant amortyzatory na tył - problemy
Hejka szpece.
Jest problem. Nie można nigdzie kupić amortyzatorów na tył do naszych quattrówek. ? ! ? Rozpytuję, zapytuję i po prostu NIE MA ! nigdzie.
Po poszukiwaniach znalazłem tylko 2 modele tych amorków firm trzecich:
- Monroe E2021
- NK 63471091
Ani KYB ani Sachs ani inne znane nie mają i nie miały w katalogach online amorków na tył do Q.
Innych nie znalazłem, żadnego z powyższych nie można nigdzie kupić.
Aha nie interesują mnie obniżane wynalazki koni za 800 zł/szt bo takie coś gdzieś mi się przewinęło przed oczami.
Oczekuję na sugestie i podpowiedzi, może być też podpowiedź czym to zastąpić, może już się ktoś z tym szarpał i wymyślił coś na tą chorą sytuację?
Jest problem. Nie można nigdzie kupić amortyzatorów na tył do naszych quattrówek. ? ! ? Rozpytuję, zapytuję i po prostu NIE MA ! nigdzie.
Po poszukiwaniach znalazłem tylko 2 modele tych amorków firm trzecich:
- Monroe E2021
- NK 63471091
Ani KYB ani Sachs ani inne znane nie mają i nie miały w katalogach online amorków na tył do Q.
Innych nie znalazłem, żadnego z powyższych nie można nigdzie kupić.
Aha nie interesują mnie obniżane wynalazki koni za 800 zł/szt bo takie coś gdzieś mi się przewinęło przed oczami.
Oczekuję na sugestie i podpowiedzi, może być też podpowiedź czym to zastąpić, może już się ktoś z tym szarpał i wymyślił coś na tą chorą sytuację?
Ostatnio zmieniony 27 paź 2010, 10:15 przez Skuciok, łącznie zmieniany 2 razy.
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja tu kupilem do CQ za 650 kpl 4szt.
http://www.supersport24.pl/index.php
i chyba bilstein tez ma w ofercie zwykle i utwardzone
http://www.supersport24.pl/index.php
i chyba bilstein tez ma w ofercie zwykle i utwardzone
Amory są oczywiście dostepne Do B4 q tylko cena zabija. Za Bilsteina B4 coś koło 800pln
lub 960pln już nie pamietam. Jeżli niezależy ci bardzo na wysokośći auta to poszykaj od A4q do 99 roku. sa identyczne tylko górne ucho jest 1.5 cm wyzej niz w b4 ale to w niczym nie przeszkadza.
Niestety amorki do b4q są drogie i z reguły tylko na zamówienie. Jak chcesz moge się zapytac kumpla za ile może mi załatwić.
pozdro
lub 960pln już nie pamietam. Jeżli niezależy ci bardzo na wysokośći auta to poszykaj od A4q do 99 roku. sa identyczne tylko górne ucho jest 1.5 cm wyzej niz w b4 ale to w niczym nie przeszkadza.
Niestety amorki do b4q są drogie i z reguły tylko na zamówienie. Jak chcesz moge się zapytac kumpla za ile może mi załatwić.
pozdro
Zobacz ja stoi tył w moim Avancie. bedzie ciut wyżej.Skuciok pisze:Będzie stał wyżej tył? dużo wyżej?
Za sztuke niestety B6 niewystepuje do B4q/ A4q w ZERKPOL-u mogą ci zrobić z B4 -> B6chybo101 pisze:Za sztukę czy za komplet ? Bo jak za sztukę to lepiej Bilka B6 i będzie na wieki :mrgreen:
koszt 1200pln rok temu za sztuke.
skuciok napisz do mnie na gg. coś ci postaram się załatwić ale tanio nie bedzie:( ale może taniej :-|
Te amortyzatory na tzw. 'after market' - rynek wtorny - nie roznia sie poza soba niczym tylko cena oraz zestawem zaworowym. Wiem bo pracuje w Monroe :mrgreen: Amortyzatory tylne (produkowane w Czechach) sa duzo drozsze od przednich poniewaz zazwyczaj sa to tzw. mono tuby o duzo wiekszym cisnieniu niz amor przedni tzw. podwojna tuba. W Katowicach jest sklep fabryczny Monroe, moge zalatwic namiary na ten sklep, jednak nie gwarantuje ze bedzie taniej niz gdzie indziej, gdyz obecna polityka firmy na rynek AE jest chora
Witajcie panowie ja właśnie zamówiłem amortyzatory łącznie ze sprężynami do mojej coupetki firmy bilstein b6 łączna kwota jaka mnie wyjdzie to coś ok. 2200 +/- amortyzatory na tył kosztują mnie co s ok.400 stówek szt oczywiście więcej będę mógł wam powiedzieć gdzieś za 3 tyg bo w polsce nie sa osiągalne muszą je zamawiać z fabryki ... jutro sprawdze jakie wtepne ceny mówiła i wam napisze.... uważam jak juz wydawac takie grube pieniadze to juz na jakis konkretny towar ....