Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABT] Pytanie o rade odnosnie bledow VAG

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 26 paź 2010, 19:24

gadzik90 pisze:zauważyłem, że jak błędu nie ma, to samochód lepiej się wkręca na obroty, lepiej się zbiera itp. itd...
A to polepszenie ma miejsce przy jeździe na benzynie czy na gazie także :?:
gadzik90 pisze:Jako, że lubię jak w moim samochodzie jest wszystko ok, tak chcę usunąć PRZYCZYNĘ pojawiania się tego błędu (żadne moduły do resetu nie wchodzą w grę),
To wywal podciśnieniową instalację LPG i jeździj na benzynie lub wrzuć dobrą sekwencję (tak sekwencję do monowtrysku)
gadzik90 pisze: i już widzę że czasami się przywiesi, a na zimnym to już w ogóle stoi na 0,89V (ale co do tego to jeszcze się upewnię jak będe miał kabel od gazu, bo tam ładnie widać jak chodzi, a nóż źle się wpiąłem).
Sonda zaraz po starcie zimnego silnika nie działa od razu bo musi złapać temperaturę (w tym pomaga jej wbudowana w nią grzałka).

gadzik90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gadzik90 » 26 paź 2010, 22:00

nie chodzi mi o to żeby ładować w niego kupę pieniędzy, tylko o to żeby chodziło wszystko tak jak powinno (czyli bez wywalania błędu :-) ) z tego co zauważyłem to polepszenie jest na benzynie i na gazie, ale co do tego to się jeszcze upewnie. Zaznaczę jeszcze, że przed kasowaniem błędu jechałem 140km/h po prostej (gaz) a po wykasowaniu 160km/h (benzyna i lpg) pod lekką górkę. U elektryka byłem i lutował chyba plus, ale tak czy inaczej to dalej wywala. I teraz niewiem, czy wina jest gdzieś po stronie komputera (bo od momentu zakupu go zamulało, po przejechaniu na gazie ok 5000km i wymianie sondy skoki obrotów ustały), czy po stronie sterownika gazu czy jeszcze gdzieś indziej...

Awatar użytkownika
widmo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: widmo » 26 paź 2010, 22:28

aldi pisze:To wywal podciśnieniową instalację LPG i jeździj na benzynie lub wrzuć dobrą sekwencję (tak sekwencję do monowtrysku)
aldi,
Jak wygląda sekwencja do jednopunku ?
Jak są sterowane poszczególne wtryskiwacze gazu ?

Ja sie jeszcze nigdy nie spotkałem z mono wtryskiem z instalacją sekwencyjną.
Zawsze byłem przekonany ze na jednopunkcie montuje sie conajwyżej II gen (bingo S, bingo M, Stag 100, Nicolaus).

Pytam z czystej ciekawości bo nie spotkałem sie tym i chciałbym wiedzieć czy jest coś takiego.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 26 paź 2010, 23:43

widmo pisze:aldi,
Jak wygląda sekwencja do jednopunku ?
Jak są sterowane poszczególne wtryskiwacze gazu ?
Zobacz tutaj: http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=5383 (trzeba się zarejestrować aby zobaczyć temat).
Do zobaczenia tego tematu słyszałem o czymś takim tylko z teorii.
Podobnie jest przecież w full-grupie ABK czyli wszystkie wtryskiwacze pracują jednocześnie przez to muszą pracować 4 razy częściej niż przy sekwencyjnym wtrysku i krócej.
Kolega Danek nawet kiedyś wspominał o sekwencji do monowtrysku.

gadzik90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gadzik90 » 01 lis 2010, 23:38

witam, niedawno zmieniłem ustawienia emulacji sondy lambda w sterowniku od gazu na "odłączona" i jak narazie błędu nie wywala, w razie zmiany to dam znać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl