Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK SEDAN] Nie działa oświetlenia wnętrza.

tomekcuba84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekcuba84 » 07 maja 2010, 23:07

Ja mam pytanie. Zepsol mi sie przełacznik w podsufitówce od lampki. Mam z elek. szyberdachem. Mam zamiar zamontowac zwykly przelacznik aby mi lampka dzialala w miejsce orginalnego przelacznika. Pytanie brzmi jak podlaczyc taki przelacznik. jaki przewod do czego. Wtyczka wchodzi do plytek czyli w orginalne miejsce ale gdzie co wlutowac aby nieorginalny przelacznik spelnial swoja role.

masrepus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masrepus » 23 sie 2010, 16:24

Witam. Podpinam się pod temat. Mam problem z b4 kombi. Swiatła we wnętrzu po otwarciu drzwi nie działają. Buzer od zapalonych świateł działa po otwarciu drzwi. Po wyjęciu kluczyka też sie nie zapalają. Czujniki krańcowe ok. Lampka ma wyczyszczone styki, wszystko łączy, na pozycji I działa. O co może chodzić?

Awatar użytkownika
Kamilonzo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kamilonzo » 23 sie 2010, 16:54

Witam, ja rowniez chcialbym sie podpiac pod temat, z tym ze u mnie rowniez jest sprawa z otwieraniem drzwi, tylko ze u mnie raz sie swiatelko zapala, a raz nie, a czasami wogole na pozycji przelacznika (gdy powinno sie palic tylko przy otwartych drzwiach) pali sie swiatlo niezaleznie czy drzwi sa otwarte czy zamkniete. Ma ktos jakis pomysl?

pawelk2002
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawelk2002 » 10 wrz 2010, 19:39

A wiec tak odświeżam temat tak jak już wcześniej pisałem mam rozwaloną pompkę od centralnego kostki też są rozwalone bo został założony uniwersalny centralny. I mam dość tego że mi nie świeci lampka i dość bicia głową przy wyciąganiu zakupów w nocy. Czy można któreś kable z mostkować aby światełko świeciło bez pompki.

_DJ_3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _DJ_3 » 12 wrz 2010, 22:37

i ja się czepne działają mi jak włącze ręcznie włączają się jak wyjmuję kluczyki ze styarcyjki nie włanczają się jak otwieram dzwi a kiedyś się włączało o co chodzi

pawelk2002
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawelk2002 » 13 wrz 2010, 20:06

Kolego przeczytaj cały temat i tam pisze od czego zacząć ja mam problem inny ponieważ mam pompkę rozwaloną i jak by ktoś wiedział które kable połączyć to by było fajnie

_DJ_3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _DJ_3 » 28 paź 2010, 22:19

to i ja się wtronce bo też nie mam oświetlenia wnętrza przy otwieraniu drzwi, krańcówki dobre lampka dobra przełącznik i żarówka a bnie świeci i pytanie
1. w jakiej pozycji przelącznika świecić powinny?
2. od lampki idą trzy(czarny z zielonym, czarny,czarny z białym) przewody po słupku od kierowcy a do lampki są dwie wtyczki?
3. czy to ma coś wspólnego z pompką centralnego nie chodzi o czasowe oświetlenie po wył zapłonu i wyjęciu klóczyków jeśli ma to co?
4. pod pólką od kkirowcy jest zielona wtyczka trzy pinowa połączona z zieloną a po rozpieciu oświetlenia nie ma bo do jesdnej idą przewody po słupku od lampki a druga gdzie pędzi bo dojść nie mogłem?
5. czy ktoś wogóle ma schematy elektryczne typowo od b4 a nie od b3?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl