Subwoofer - domowy Creative P580 w aucie ?
Subwoofer - domowy Creative P580 w aucie ?
Witam posiadam glosniki crative P580 5.1
i wpadłem na taki pomysł żeby samą tube wsadzić do auta tylko pytanie jak ?
Radio Pioneer nie pajonier orginalny z wejściem pod wzmacniacz
Popraw prosze tytul - ortografia!!!
i wpadłem na taki pomysł żeby samą tube wsadzić do auta tylko pytanie jak ?
Radio Pioneer nie pajonier orginalny z wejściem pod wzmacniacz
Popraw prosze tytul - ortografia!!!
Ostatnio zmieniony 14 sty 2012, 11:07 przez blacksjz, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Forum Audi 80
Muzykę Panie kolegono name pisze:a co ci to da ?
Jeżeli masz suba ze wzmakiem, wzmak zazwyczaj jest zasilany z 12V (oczywiście wcześniej zasilacz zmniejsza napięcie z 230V.)
Zobacz z tyłu na subie na ile V masz wejscie, jak na 12V, podłączasz sobie go prosto z aku (oczywiście pomijając zasilacz) i wszystko będzie śmigać
A co do sygnału z radia, najlepiej chyba będzie podłączyć się pod wyjście na głośniki.
a czy to warto ??
glosniki domowe przewaznie sa 6-8 omowe...czyli w samochodzie nie wykorzystasz w pelni ich mozliwosci...to tak jakbys zasilal lampe halogenowa bateryjka AA ...
ale zawsze warto sprobowac :mrgreen: :mrgreen: i odsluchac efektow :mrgreen:
a tak poza...jak do sedana to za maly sub...bedzie Ci tylko latala rejestracja a w srodku nie bedzie efektu
glosniki domowe przewaznie sa 6-8 omowe...czyli w samochodzie nie wykorzystasz w pelni ich mozliwosci...to tak jakbys zasilal lampe halogenowa bateryjka AA ...
ale zawsze warto sprobowac :mrgreen: :mrgreen: i odsluchac efektow :mrgreen:
a tak poza...jak do sedana to za maly sub...bedzie Ci tylko latala rejestracja a w srodku nie bedzie efektu
A ja wręcz przeciwnie.Wbudowany wzmak jeśli sprzęt jest markowy został dopasowany odpowiednio do głośnika.Dodatkowo są to z reguły monoblocki a o to chodzi w tubie.nie polecam osobiscie TUBY z wbudowanym wzmakiem...
Druga zaleta to,że zmniejsza się zapotrzebowanie na "miejsce".
Trzecia to,że pracujący głośnik w przypadku skrzyni otwartej powoduje ruch powietrza i wzmak jak by nie patrzeć jest po części chłodzony.
No-ale to moje zdanie i nie znaczy że wszyscy muszą się z nim zgodzić.
co do skrzyni to wzmak oddzielnie a co do tego co pisał kolega PICEK1 to taka skrzynia kosztuje ok 600-800zł z aktywnym wzmacniaczem bo za 200zł to tylko Vk jest a wiec za podobną kwotę mamy oddzielnie wszystko a ja osobiście nie wierze w aktywne skrzynie wole jak wszystko jest oddzielne i wtedy wiem co mam a co do podzielonych zdań to wszystkie dążą do tego iż do auta kupuje sie nagłośnienie samochodowe a nie domowe
PICEK...zobacz jak zbudowany jest wzmak w subie aktywnym...a jak normalny wzmacniacz :mrgreen: z jakich komponentow itp :mrgreen: ...pozatym takie suby maja srednio po 200w rms (firmowe)...a kosztuja tak jak pisze MEZIK 600-800 pln...a za ta cene masz o niebo lipszy zestawik - sub + wzmak ...wiec co to za polityka :?: .