[2.8 V6 AAH] Problem przy odpalaniu.
[2.8 V6 AAH] Problem przy odpalaniu.
Witam. Mam taki problem: auto na zimnym odpala wzorowo, a jak jest cieply to odpala 'dziwnie' - lapie obroty po czym zaczyna sie tak jakby dusic i strasznie walczy o obroty i po paru sekundach walki nagle odzywa i wszytsko jest dobrze. CZy ktos ma moze jakis pomysl co moze byc przyczyna?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Myślę, że czujnik temperatury może być uszkodzony. Miałem ten sam problem z odpalaniem na ciepłym i ustąpił po podmianie czujnika temperatury, z tym że dopiero po drugiej podmianie ! Ponieważ za pierwszym razem kupiłem jakiś tam czujnik za coś koło 40 zł. Myśląc, że sprawę czujnika mam odhaczoną przez jakieś pół roku szukałem innej przyczyny, aż w końcu wszystko zaczęło wskazywać jednak na "nowy" czujnik. Gdy wymieniłem go na Bosh'owski za 80 parę zł problem znikł łącznie z dzwoniącymi na ciepłym szklankami. Taka oto była historia mojego czujnika .
odma nie jest dziurawa ?? na górze jednej i drugiej głowicy na pokrywie klawiatury od tyłu wychodzą 2 węże takie plastikowe jak peszel do kabli i idą do przepustnicy... miałem tak samo jak ty jak miałem dziurawy i drugi urwany całkiem.... w wymieniłem na nowe i zmieniłem ornigi przy tych złączkach i jest jak ręką odjął...