[b3 ACE] Brak prądu w kostkach radia
[b3 ACE] Brak prądu w kostkach radia
Witam.
Zakupiłem sobie dziś radio i po podłączeniu do kostki iso zero reakcji.
Sprawdzałem pod akumulatorem samym na krótko i bez problemów działa radio ,lecz pod kostką nie ma żadnego napięcia.
Co może być przyczyną?
Zakupiłem sobie dziś radio i po podłączeniu do kostki iso zero reakcji.
Sprawdzałem pod akumulatorem samym na krótko i bez problemów działa radio ,lecz pod kostką nie ma żadnego napięcia.
Co może być przyczyną?
-
- Forum Audi 80
Może masz podłączone przewody pod stacyjkę i dopiero po włożeniu i przekręceniu kluczyka idzie prąd. Sprawdź bezpieczniki. Być może któryś kabel jest uszkodzony. Zarówka 12V, dwa kabelki i sprawdź:
(-) z kostki (+) z jakiegoś przełącznika bądź z akumulatora
(+) z kostki (-) z masy samochodu lub akumulatora i już masz odpowiedź
Zawsze możesz kupić 3 metry kabla, puścić bezpośrednio od akumulatora, pamiętając by na przewodzie (+) założyć bezpiecznik 10A. i będziesz miał po problemie. 8-)
Jeżeli zdecydujesz się ciągnąć nowe kable to pomyśl o ciut grubszych od ori wtedy radyjko przy mocniejszym graniu nie będzie przygasać.
Powodzenia <lol>
(-) z kostki (+) z jakiegoś przełącznika bądź z akumulatora
(+) z kostki (-) z masy samochodu lub akumulatora i już masz odpowiedź
Zawsze możesz kupić 3 metry kabla, puścić bezpośrednio od akumulatora, pamiętając by na przewodzie (+) założyć bezpiecznik 10A. i będziesz miał po problemie. 8-)
Jeżeli zdecydujesz się ciągnąć nowe kable to pomyśl o ciut grubszych od ori wtedy radyjko przy mocniejszym graniu nie będzie przygasać.
Powodzenia <lol>
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, 13:12 przez jacekku, łącznie zmieniany 2 razy.
Chyba niestety będę musiał tak zrobić ,bo szukać tego kabla to więcej roboty niż założenie nowego.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2010-08-26, 14:02 ]
Nie zobaczyłem jednej rzeczy. Nie tylko w kostkach nie ma zasilania ,ale też nie ma zasilania w zapalniczce oraz nie świecą się zegary.
Co to może być ?
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2010-08-26, 14:02 ]
Nie zobaczyłem jednej rzeczy. Nie tylko w kostkach nie ma zasilania ,ale też nie ma zasilania w zapalniczce oraz nie świecą się zegary.
Co to może być ?
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
Witam wszystkich, od paru dni jestem posiadaczem ładnego coupe. Oczywiście jak to w używanym aucie trzeba coś dokupić, wymienić, naprawić. I tutaj mam mały problem.
Nie działa radio. Bezpiecznik ok - z tego co się zdążyłem zorientować to jest ten sam co do oświetlenia wnętrza - reszta działa. Samo radio działa, w kostce nie ma prądu.
Proszę o podpowiedzi. Zdjąłem już pokrywę nad nogami kierowcy ale przewód z radia idzie gdzieś do góry. Może się gdzieś łączy?
Nie działa radio. Bezpiecznik ok - z tego co się zdążyłem zorientować to jest ten sam co do oświetlenia wnętrza - reszta działa. Samo radio działa, w kostce nie ma prądu.
Proszę o podpowiedzi. Zdjąłem już pokrywę nad nogami kierowcy ale przewód z radia idzie gdzieś do góry. Może się gdzieś łączy?