[80 B4] Obniżające sprężyny
Widze że temat sie rozwinoł wiec i ja dorzuce coś od siebie otóż ja w swojej niunce mam oginały czerwone obniżają o 47 mm a jeżdzi sie na tym po polskich drogach nie najgorzej . Za to trakcja jest niesamowita . przerabiałem juz temat obniżania pare razy w róznych autach i powiem tak : nie ma sensu wkładać jakiegoś badziewia Ja osobiście polecam orginały nie dlatego że ja takie mam ale są to sprężyny dobrane do samochodu a nie utwardzone tak jak wyszło .koniecznie trzeba też dobrac amory do spręzyn .
- taxidriver
- Forum Audi 80
a ja mam pytanie odnosnie sprezyn ewentualnie zawiasu do cabrio b4, czy pasuja sprezyny od audi coupe?? lub sedana?? spotkalem sie juz z wieloma wersjami, m.in takimi ze pasuja od wszystkich modeli, inna wersja ze od coupe pasuja a od sedana nie, kolejna wersja ze cabrio ma indywidualne sprezyny i pasuja tylko od cabrio, jak to z tym jest?? czy ktos moze dac w 100% pewna odpowiedz??
spróbuj napisać do nichPR23M3K pisze:orientuje sie ktos o ile obnizaja sprezyny WEITEC o oznaczeniu przod: AUO19VA/021 a tyl AUO19HA/021 ? szukam na necie ale cos nie moge znalezc
http://www.weitec.pl/informacje.php?id=1
pozdrówka
- taxidriver
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
silniki 2,6/2,8 są trochę cięższe niż twój 2,0 więc samo przez się wynika że sprężyny od nich nie ugną się tak samo w twoim aucie. Więcej - będą twardsze i auto będzie zachowywać się nie poprawnie bo są dedykowane do innego ciężaru...PR23M3K pisze:juz napisalem
[ Dodano: 2007-09-05, 00:57 ]
do dzis odp nie dostalem od dystrybutora weitec'a ehhhh,
mam inne pytanie, czy sprezyny z cabrio dedykowane do silnikow 2.6/2.8 obnizajace o 60 mm o tyle samo mi obniza coupe z silnikiem 2.0 (abk) ??
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Mhm trzeba szukać na allegro czy ebay, ale powiem ci że moje coupe na fabrycznych sprężynach -20 jak dla mnie wyglądało jak standard :roll: więc je zmieniłem, ale na zime zakładam ponownie :mrgreen:taxidriver pisze:Panowie, trzymajac sie tematu,
ma ktos z Was namiary na miejsce gdzie mozna zdobyc springi seryjne lub lekko obnizajace (do -20mm) do Audi Coupe 92, 2.8 aah, naped na jedna os..? Sprawdzalem allegro, intercars, czesci24h itp. bez efektow
Cabrio 2,6/2,8 jest cięższe od twojego coupe 2,0 o 265kg, więc tak jak wspomniał kolega Oofol różnica jakaś pewnie będzie.PR23M3K pisze:mam inne pytanie, czy sprezyny z cabrio dedykowane do silnikow 2.6/2.8 obnizajace o 60 mm o tyle samo mi obniza coupe z silnikiem 2.0 (abk) ??
zapewne chodzi o te sprezynki
http://www.allegro.pl/item248149658_spo ... abrio.html
http://www.allegro.pl/item248149658_spo ... abrio.html