[B4 1Z] Wymiana reflektora
[B4 1Z] Wymiana reflektora
Witam wszystkich, zamierzam się wymienić reflektor a raczej reflektory bo już kiepsko moim zdaniem świecą (kiepskie odblaski) i w związku z tym chciałbym się spytać co sądzicie o tym:
http://allegro.pl/reflektor-migacz-audi ... 44199.html
a jeżeli nie to może macie jakieś propozycje co innego.
Z góry dzięki za każdą rzetelną pomoć.
http://allegro.pl/reflektor-migacz-audi ... 44199.html
a jeżeli nie to może macie jakieś propozycje co innego.
Z góry dzięki za każdą rzetelną pomoć.
są firmy zajmujące się regeneracją odbłyśników, koszt w zależności od danej firmy. Co do reflektorów z aukji to nie kojarze firmy.jubik pisze:bo już kiepsko moim zdaniem świecą (kiepskie odblaski)
Koledzy z forum polecają zamienniki firmy depo, podobno to jedne z lepszych. Chociaż na Twoim miejscu spróbowałbym najpierw dowiedzieć się o regeneracje tych co masz w aucie, lub poszukał ori używek w bdb stanie; może to być jedna z lepszych opcji. Pozdro
regeneracja to nie jest chyba zły pomysł ale w okolicach lublinia nie takiego żadnego zakładu który by się tego podjął, a nie będę mógł wysłać i czekać kilka dni bo codziennie jeżdzę do pracy i samochód pod blokiem stoi (gdyby sąsiedzi zobaczyli samochód bez lamp to by mi larum podnieśli że złodzieje, albo pomyśleli że skoro już lapmy ukradli to i resztę można )
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
co do zlodzieii to tak wlasnie jest widza ze cos brakuje to pewnie juz niczyii, samememu mozna zregenerowac te refletkory duzo przy tym roboty niema i nawet mozesz to zrobic przy samochodzie, gdzies tu jest temat otym, prosta robota na gora godzine, tylko czasem sie nie skus na cuda co nie ktorzy proponuja aby podnosic napiecie na zaciskach zarowek
lamp nie musisz zdejmowac, zdejmujesz tylko szybke przednia, potrzebny jest srubokret szeroki plaski do sciagniecia klipsow, sama szybke czyscisz np denaturatem, a odblysnik delikatnie wycierasz z kurzu sucha szmatka, bo jest on bardzo delikatny i jest on ciagle w wysokiej temperaturze, bron boze mokra, i to wlasciwie tyle
lamp nie musisz zdejmowac, zdejmujesz tylko szybke przednia, potrzebny jest srubokret szeroki plaski do sciagniecia klipsow, sama szybke czyscisz np denaturatem, a odblysnik delikatnie wycierasz z kurzu sucha szmatka, bo jest on bardzo delikatny i jest on ciagle w wysokiej temperaturze, bron boze mokra, i to wlasciwie tyle
- darioosh B3/B4
- Forum Audi 80
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
czasami warto właśnie coś takiego zrobić przed zakupiem nowego reflektora na pewno nie zaszkodzi a pomoże, a efekt świecenia może się poprawić na plus, i czasu długo to nie zajmujeSzara80tkaTdi pisze:lamp nie musisz zdejmowac, zdejmujesz tylko szybke przednia, potrzebny jest srubokret szeroki plaski do sciagniecia klipsow, sama szybke czyscisz np denaturatem, a odblysnik delikatnie wycierasz z kurzu sucha szmatka, bo jest on bardzo delikatny i jest on ciagle w wysokiej temperaturze, bron boze mokra, i to wlasciwie tyle
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Koledzy sorki, że odgrzewam, ale małe pytanko:
Jak wygląda trwałość odbłyśników lamp zamiennikowych? Może się ktoś wypowiedzieć?
Wyszło dziś przy czyszczeniu lamp od środka, że moje 16-letnie odbyśniki ori, wyglądają na górze jakbym sobie ognicho rozpalił, po przeczyszczeniu jest spoooro lepiej, ale zapewne miejsca wypalone tuż nad żarówką (i o dziwo nad "osłoną") o wielkości mniej więcej 3/4 paczki fajek - mają znaczenie przy świeceniu
Jak wygląda trwałość odbłyśników lamp zamiennikowych? Może się ktoś wypowiedzieć?
Wyszło dziś przy czyszczeniu lamp od środka, że moje 16-letnie odbyśniki ori, wyglądają na górze jakbym sobie ognicho rozpalił, po przeczyszczeniu jest spoooro lepiej, ale zapewne miejsca wypalone tuż nad żarówką (i o dziwo nad "osłoną") o wielkości mniej więcej 3/4 paczki fajek - mają znaczenie przy świeceniu
Spoko, ja jeżdżę dwa lata na zamiennikach i nie ma z nimi żadnego problemu, wręcz przeciwnie w połączeniu z dobrymi żarówkami tzn Osram lub inne "+ %" dają bardzo dobry efekt i świecą dużo lepiej niż kilkunastoletnie oryginalne Hella które miałem wcześniej. Ja mam teraz Abakusa (depo), nie wiem jak zamienniki innych firm.BorysTDI pisze:Koledzy sorki, że odgrzewam, ale małe pytanko:
...
JA mysle tak. Mowie to poniewaz kupiłem podobny zamiennik za 55 pln sama lampa i okzał sie kompletnym Gó...m.Normalnie kompletne g...o! nie polecam. Wyjolem tylko środek bo juz mój był do niczego i zemienilem. Reszta zrobiona z plstiku takiego co by dziecko bez problemu połamało Koszmar!.powtarzam koszmar! Po zamontowaniu polamaly sie po jednym dniu mocowania na gorze. Jak juz masz zamair kupic kup jedną i ocen jak ci bedzie pasować, porownaj do orginalu czy chociaz 1/2 starannosci wykonania jest w stos. do org. a jak bedzie lipa to odeslij ścierwo