[B4] Avant Centralny zamek
[B4] Avant Centralny zamek
Panowie niestety mam problem. Centralny zamek znowu przestał działać. Wymieniłem wyłącznik krańcowy, pozbawiłem auto alarmu, przelutowałem styki na płytce pompki, polutowałem mniej wiecej kable w klapie obizolowałem je, i auto nadal się otwiera. Wieczorem je zamykam rano przychodzę a auto otwarte. Dodam że nie zawsze po otwarciu drzwi na włączonych światłach słychać ten piszczyk. Czy możecie mnie sprawdzic jakie macie numery na pompkach? Może mam zła załóżona ja mam na 2 kostki jedna biała druga czarna z 2 kablami. Moja pompka ma nr 4a0 862 257a. dodam jeszcze że podczas demontarzu pokrywy pompki usłyszalem jak ucieka z neij ciśnienie to normalne ??
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
sprobuj od innego kombi zalozyc pompke, wtedy juz cos bedziesz wiedzial gdzie szukac przyczyny, a i jednoczenie swoja zaloz na sprawdzenie u kolegi, wg etki od sedan jest taka sama, roznia sie tym czy na pokladzie jest orginalny alarm lub sterowanie podczerwienia, no i sa standardowe, czyli powinny byc tylko trzy typy
jeszcze mozesz sprawdzic w przednich dzwiach jak nisko opadaja rygielki, byc moze nie opadaja do konca i, pompka dostaje sygnal ze dzwi sa otwarte i otwera wszystkie zamki ponownie, taki przypadek sie dzieje jak chcesz zamknac centralnym a masz otwarte drzwi kierowcy, wtedy nie da sie zamknac auta
jeszcze mozesz sprawdzic w przednich dzwiach jak nisko opadaja rygielki, byc moze nie opadaja do konca i, pompka dostaje sygnal ze dzwi sa otwarte i otwera wszystkie zamki ponownie, taki przypadek sie dzieje jak chcesz zamknac centralnym a masz otwarte drzwi kierowcy, wtedy nie da sie zamknac auta
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
w dolnej czesci jest pompka centralnego, - central lock motor, a po lewej masz, krancowki przy pompkach z drzwi kierowcy i pasazera, tylne pompki nie maja podlaczenia elektrycznego, jezel potrzebujesz wiecej , jest to w http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... Itemid,53/