Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B4 ABT] Problem z centralnym zamkiem

ODPOWIEDZ
janeq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] Problem z centralnym zamkiem

Post autor: janeq » 03 lis 2010, 14:57

Witam, szukałem na forum , ale niestety nie znalazłem odpowiedzi jeśli chodzi o mój problem. Kilka dni temu okazało się, że nie otwierają się drzwi lewe tylne od środka. Ściągnąłem boczek i okazało się, że linka wypadła z mocowania przy zamku. Zamontowałem ją jak powinna być, złożyłem boczek i dziwna sytuacja... Drzwi, które naprawiłem się nie zamykały, po zamknięciu kluczykiem (brak pilota), wszystkie się zamknęły tylko nie te. Po kilku próbach zaczęły się zamykać ale coś w nich strzela, pstryka (tylko w tych drzwiach) - nie wiem jak to określić. Słychać głośne pstryknięcie zarówno przy otwarciu jak i zamknięciu drzwi przez centralny, a ta dźwigienka od środka w momencie pstryknięcia nagle chowa się głębiej, tak jak powinna, tak samo jest przy otwieraniu - w momencie pstryknięcia wyskakuje. Wcześniej (ale już po naprawie) nie chowała się tak głęboko jak inne ani nie wysuwała do końca. Teraz się wysuwa i chowa normalnie, ale mam wrażenie jakby o coś haczyła. Zamyka się tak jakby na siłę... Przed grzebaniem w drzwiach wszytko chodziło płynnie i cicho. Co się teraz stało?

Luki_DG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Luki_DG » 03 lis 2010, 15:45

Nie wiem jak jest w tylnych drzwiach ale w przednich masz możliwość regulowania jak bardzo ma się wysówac ten rygielek, poprzez wkręcanie cięgła w siłownik. Może podczas składania za dużo wręciłeś to cięgło i dlatego rygielek blokował się o boczek.

janeq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: janeq » 03 lis 2010, 17:34

Nic nie ruszałem, zostawiłem jak było i teraz się gdzieś haczy, obojętnie czy boczek jest założony czy nie. Może przy zakładaniu coś przypadkowo ugiąłem, bo tam trochę jest tych drutów i teraz nie chodzi płynnie tak jak powinno, nie wiem już. Może ktoś miał taki przypadek?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl