....takowy pojawia sie glownie rano, zapala zazwyczaj za 3 razem - dwie proby sa nieudane - rzuca silnikiem i dusi sie - zapala i gasnie. O dziwo problem znika przy nizszych temperaturach, (byly juz takowe w tym roku), gdzie zapala bez nikakich. nie bede zgadywal co moze byc tego przyczyna, swiece wymienialem niedawno, moze pompie paliwa cos dolega?,,,,
z gory dzieki za podpowiedzi
pozdrowka
[80 B3 2.0]problem z odpaleniem
[80 B3 2.0]problem z odpaleniem
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 21:28 przez maccwac, łącznie zmieniany 2 razy.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- czester-11
- Forum Audi 80
[80 b3 2.0] problem z paleniem
witam wszystkich , mam ogropmy problem z autkiem.
mam silnik 2.0 na pelnym wtrysku.
zaczelo sie od tego ze zatankowalem 40 l benzynki i spalil mi 30 na 100 km!!!!!!!! to bylo wsobote jakis czas temu padalo jesli ma to jakies znaczenie mam troche nieszczelny ukl wydech. niewiem czy tomoze sonda siezalala woda bo potem jakbylo suco wszystko gralo, ale jakis czas temu katastrofa zaczol sie dusic i wogole, zalewalo 2 pierwsze swiece,a potem 2 kolejne, zmienilem regulator wtrysu i przeplywomierz od kumpla z jego jezdrzacej i zero poprawy. :-x
niwiem co jest, we wtorek stawiam na warsztat znajomi polecali migo wiec zaryzykuje, ale niechce zeby mi ciemnote wcisneli. poradzcie co to moze byc. thx za odpowiedzi
mam silnik 2.0 na pelnym wtrysku.
zaczelo sie od tego ze zatankowalem 40 l benzynki i spalil mi 30 na 100 km!!!!!!!! to bylo wsobote jakis czas temu padalo jesli ma to jakies znaczenie mam troche nieszczelny ukl wydech. niewiem czy tomoze sonda siezalala woda bo potem jakbylo suco wszystko gralo, ale jakis czas temu katastrofa zaczol sie dusic i wogole, zalewalo 2 pierwsze swiece,a potem 2 kolejne, zmienilem regulator wtrysu i przeplywomierz od kumpla z jego jezdrzacej i zero poprawy. :-x
niwiem co jest, we wtorek stawiam na warsztat znajomi polecali migo wiec zaryzykuje, ale niechce zeby mi ciemnote wcisneli. poradzcie co to moze byc. thx za odpowiedzi