[B3 SD] Wymiana uszczelki miski olejowej
[B3 SD] Wymiana uszczelki miski olejowej
Mam problem a piszę tutaj ponieważ we wszystkich innych grupach tematów wyskakuje mi jakiś błąd. Przechodząc do tematu wymieniałem olej w swojej Audi 80B3 i zauważyłem wyciek oleju z miski olejowej i muszę wymienić uszczelkę tej miski i po odkręceniu wszystkich śrub haczy mi ona o silnik podczas wyjmowania i nie da rady jej wyjąć. Moje pytanie jest takie czy jest jakiś sposób na wyjęcie tej miski oprócz podnoszenia silnika ?
Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 20:23 przez mario906, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
I to będzie najpewniejsze. U mnie w B3 nie dało rady pójść silnikiem tak aby miska wyszła - brakowało jeszcze jakiegoś cm. Szkoda że już się za to zabrałeś bo mogłeś wcześniej przetestować to co ja zrobiłem ostatnio i bardzo sobie chwalę:irecki76 pisze:Oczywiście ze jest po co podnosić silnik jak możesz do podeprzeć i opuścić trawers czyli cały wózek i bez problemu wychodzi jak tak właśnie wymieniałem u siebie 2 godz i po robocie z piwkiem w reku
https://audi80.pl/a4-b5-18-adr-posto ... htm#501292
Podpierasz dla pewności silnik, odkręcasz 2 poduszki silnika z przodu, odkręcasz 2 śruby sanek z przodu. Opuszczasz sanki z przodu jakieś 5-10 cm i wyjmujesz miskę olejową. Oczywiście podlewarowany przód. Silnik możesz też przywiązać liną do pasa przedniego, ja tak zrobiłem Ale z 2 strony silnik mi nawet nie drgnął po opuszczeniu sanek, trzyma go jeszcze z przodu odbój.