Witam, jak w temacie, a mianowicie..: sterowanie lusterek działa - elektryka - z tym że lusterko pasażera działa tylko w 1 płaszczyźnie - lewo - prawo - góra - dół - nie działa.. - przyciskając przełącznik w pozycję góry lub dołu, lusterko działa w prawo - lewo.. - dodatkowo (nie wiem czy dobrze mi się wydaje) - zauważyłem że działa jakby przeciwnie.. - przyciskam strzałkę w prawo a lusterko skręca do środka.. przyciskam w lewo, to ono w drugą stronę.. - na zewnątrz..
nie rozbierałem tego jeszcze.. nie wiem co jest grane.. - może ktoś się z tym spotkał..? za wszelkie info będe wdzięczny, z góry dziękuję
pozdrawiam - panda.
[80 B4 ALL] problem - lusterko działa tylko w 1 płaszczyźnie
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
w kazdym lusterku sa dwa silniczki kazdy znich steruje w jednej plaszczyznie, otworz szybe pasazera i posluchaj czy wtedy co nie dziala ci sterowanie slychac odglos pracy silniczka, jezeli go slychac a lusterko sie nie rusza, to moze wyskoczylo z zaczepu lusterko i te popychacze z silniczka niemaja zasiegu go pchnac albo te popychacze spadly ze swojego miejsca, wtedy zostaje ci zdjecie wkladu lusterka i ewentualna naprawa, lub wymiana silniczka, ztego co pamietam to raczej wymiana, do zdjecia wkladu uzyj bardzo szerokiej szpachtulki, takiej aby w jak najwiekszym stopniu dotykala wkladu, wyjmuje sie ten wklad przez podwazenie i trzeba wlozyc ta szpachtulke nie zaplytko i nie za gleboko, oczywiscie delikatnie aby niepeklo, jezeli nic nie slychac to albo wina przelacznika sterowania lusterkami, albo sie silniczek juz skonczyl albo masz przelamany ktorys z przewodow, zeby sie dostac do przewodow od strony lusterek najprosciej jest je zdemontowac z drzwi, przez pchniecie calej obudowy do tylu auta, wtedy sie calosc obruci wokol swojej osi i sie zlozy, pokaza ci sie dwa imbusy, dalej jest kostka polaczeniowa,i z nia sotroznie bo bedzie zimnai latwo aby zaczela pekac przy rozlaczaniu, do przycisku sterowania dostaniesz sie wg tej strony
https://audi80.pl/b4-all-wymiana-zar ... t45857.htm
https://audi80.pl/b4-all-wymiana-zar ... t45857.htm
- czorny125p
- Forum Audi 80