[B3 LPG] Nie moge zatankowac gazu
[B3 LPG] Nie moge zatankowac gazu
Witam.
Mam problem z LPG wszystko bylo ok dopuki dzis nie podjechalem na stacje a okazalo sie ze nie moge zatankowac gazu tak jak by byla pelna butla. Butla jest prawie pusta wiec napewno to nie to. Co moze byc przyczyna i co mam z tym zrobic?
Prosze o pomoc
Mam problem z LPG wszystko bylo ok dopuki dzis nie podjechalem na stacje a okazalo sie ze nie moge zatankowac gazu tak jak by byla pelna butla. Butla jest prawie pusta wiec napewno to nie to. Co moze byc przyczyna i co mam z tym zrobic?
Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 07 lis 2010, 20:13 przez Mostillo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Popieram w 100%Tauron pisze:waski1, moim zdaniem kiepski gaz jest tego przyczyna. Ja na swoich 35l robię średnio 350, a gdy tankowałem na jakiejś stacji Wujka Zenka, to zlaedwie 270km...
Kiedyś doświadczyłem takiej sytuacji, że na zaufanej stacji zawsze tankowalem swoją B3 i zawsze wchodziło mi do pełna 32l LPG i robiłem na tym równe 350km. A ostatnio zaczęło wchodzić mniej gazu (zawór szybciej odbijał), co za tym idzie mniej płaciłem, a km robiłem tyle samo-350. Co się okazało ? tankujący na tej stacji powiedział, że przyjechali goście, na przegląd dystrybutora i okazało się, że on przycina na korzyść kupujących :mrgreen: zaniża cyferki, a gazu wchodzi tyle samo :mrgreen: stacja traciła kasę. A teraz podnieśli sporo ceny LPG i tam już nie tankuję. :mrgreen:
Tak więc myślę, że dystrybutory mogą przycinać i w odwrotną stronę