[80 B4 ABK]czujnik temperatury - niebieski
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
czujniki ciąg dalszy....
witam szanowne grono znawców sympatyków i mistrzów ceremonii serwisowej.po przeczytaniu chyba wszystkiego powiem szczeze ze juz niewiem co myslec na dniach planowałem wymienic czujnik ten 3 pinowy dajacy impulsy do kompa odnosnie temperatury chłodziwa i wszystko było by ok gdybym dzis nie zajrzał pod maske i dokładnie sie temu nie przyjzał w mojej kruszynce.w miejscu gdzie z regóły sa dwa czujniki na króćcu z regóły biały i niebieski mam szary 2 pinowy dalej i brazowy 3 pinowy blizej głowicy ale......pod spodem jest jeszcze jeden niebieski nie udało mi sie dostac by zbadac ilu pinowy i o co tu chodzi?na wskaznikach jest wszystko oki pokazuje ok .ale kontrolka temperatury zapala sie na zimnym zupełnie silniku po około minucie i tak przez cały dzien sobie miga na ciepłym silniku ,obroty standardowo pływaja 500 do 1000, wiatraki chodza jak sie patrzy tylko to miganie teraz który wymienic???oto jest pytanie który daje sygnał do kompa?
-
- Forum Audi 80
piotrpiter, przez to że miga Ci kontrolka chcesz zmienić czujnik dla komputera???
Tutaj trzeba wymienić czujnik dla wskaźnika.
Masz silnik PM? Jeśli tak to ten na górze bliżej głowicy jest od włączania jeża, ten dalej od głowicy jest dla wskaźnika i lampki ostrzegawczej. A ten na dole jest dla komputera.
Zdejmij jeden na górze, zobacz czy lampka nie zgaśnie jeśli to zdejmij drugi. Jeśli dalej będzie migać to przyczyna może leżeć gdzie indziej.
Tutaj trzeba wymienić czujnik dla wskaźnika.
Masz silnik PM? Jeśli tak to ten na górze bliżej głowicy jest od włączania jeża, ten dalej od głowicy jest dla wskaźnika i lampki ostrzegawczej. A ten na dole jest dla komputera.
Zdejmij jeden na górze, zobacz czy lampka nie zgaśnie jeśli to zdejmij drugi. Jeśli dalej będzie migać to przyczyna może leżeć gdzie indziej.
hymm ok ale skad to fakowanie obrotów zimnego silnika .falowanie pojawiło sie prawie jednoczesnie z miganiem lampli
[ Dodano: 2010-11-15, 19:55 ]
fotka zamieszczona jest tylko pogladowa nie jest mojej A.w mojej jest tylko opis w poscie .byc moze ze obydwa czujniki sie przypaliły .falowanie bo powietrze jest nie dogrzane i migajaca kontrolka -awaria czujnika
[ Dodano: 2010-11-15, 19:57 ]
jutro bede sie bawił po pracy ciekawe ale wskazania termometru w desce sa prawidłowe
[ Dodano: 2010-11-15, 19:55 ]
fotka zamieszczona jest tylko pogladowa nie jest mojej A.w mojej jest tylko opis w poscie .byc moze ze obydwa czujniki sie przypaliły .falowanie bo powietrze jest nie dogrzane i migajaca kontrolka -awaria czujnika
[ Dodano: 2010-11-15, 19:57 ]
jutro bede sie bawił po pracy ciekawe ale wskazania termometru w desce sa prawidłowe
-
- Forum Audi 80