[B4 1.9 TD AAZ] Nie pali
co do fot rozrządu ( byś się mógł przyłożyć bo tam nic nie widać ) masz tyle tam kresek i brakuj znaku na zamachu , zrób jeszcze raz bo jeśli pompa zaciąga paliwo i podaje na wtryski to coś masz nie halo z fazami , jeśli chcesz odpalić to odpal z placka ciekawe jak będzie chodził a zapalić na pewno powinien
co do filmu jak pali fazy /późny kąt wtrysku
co do filmu jak pali fazy /późny kąt wtrysku
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
No można i popuscić ,tyle że bez oporu wtryskiwacza może się wydawać że coś tam leci ,a z wtryskiem nie poleci .Vision dobrze gada ...sprawdż jeszcze czy rozrząd jest ok.na znakach ,bo AAZ -ty miały ''małą''wadę fabryczną ,okryty wątpliwą sławą klin na wale ,którgo ścięcie przedwcześnie zakończył życie nie jednego AAZ -ta Objawy :trudności w odpalaniu ,zmiana obrotów ,dymienie ,spadki mocy .Jak wcześniej miałeś jeden z powyższych to może być togibaj pisze:może niech tylko popuści i zobaczy czy daje pompa?
-
- Forum Audi 80
Dobra ,koniec żartów :mrgreen: Kolego nolay, odpuść sobie diagnozy kompem AAZ- ta ,bo tam nie ma kompa i nie ma czego diagnozować z wyjątkiem tego o czym wcześniej wspomniałem ,czyli poduszek i ABS-utrepek pisze:Może zegarek w obrotomierzu chcą ustawić?
Tylko się dobrze podłączcie do AAZ'eta abyście dokładnie zczytali wszystkie logi :mrgreen:
Popuszczone wszystkie i wszystkie dają wahe. Elektrozawór wymieniony i działa na 100%. Kolejne doświadczenie to włożyłem elektrozawór bez trzpienia czyli był cały czas otwarty i ciągle to samo. Nie mam już pomysłów co może "siedzieć". Myśle czy pompa na sekcjach nie jest walnięta albo uszczelniacz na niej i powietrze nie idziegibaj pisze: trzeba było wszystkie po kolei popuszczać
-
- Forum Audi 80
Kąt wtrysku też ustawiałeś ? Jeżeli sprawdziłęś ustawienie rozrządu ,fazy ,kąt wtrysku ,świece żarowe ,paliwo i wszystko jest ok. i dalej nie odpala ,to pozostaje tylko wymienić pompe wtryskową .Nic innego nie przychodzi mi do głowy ,no chyba że coś pominąłeś .Jeśli chodzi o złomowanie to na pewno by się ucieszyli ,bo osiemdziesiątka na złomie to rzadkośćnolay pisze:Na znakach jest dobrze, fazy też dobre. Już zastanawiam sie czy jej nie zezłomować albo opchnąć na części (szkoda bo aż pokochałem to auto ale nerwów już mi brak ).