[B3 1.8s NE] Ogromne spalanie
[B3 1.8s NE] Ogromne spalanie
Pomocy
Auto na gaźniku.
Pali 20l/100km. Pozatym wszystko ok, normalnie odpala, trzyma równe obroty, zbiera sie nieźle. nie ma z nim żadnych problemów.
Czy to kwestia gaźnika.
Co może dać regeneracja gaźnika. Czy to cos poprawi ??
Auto na gaźniku.
Pali 20l/100km. Pozatym wszystko ok, normalnie odpala, trzyma równe obroty, zbiera sie nieźle. nie ma z nim żadnych problemów.
Czy to kwestia gaźnika.
Co może dać regeneracja gaźnika. Czy to cos poprawi ??
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Witam. Kolego widzę, że mamy te same silniki. Ale do rzeczy: masz samą benzynę, czy też LPG ? Kiedy był zmieniany filtr powietrza ? Świece ? A jak zapłon, nie był przestawiany ? Jeżeli to sama benzyna to o ile te rzeczy, o których wspomniałem są w dobrym stanie to ustawienie/przeczyszczenie gaźnika powinno pomóc. A jeżeli masz LPG to reduktor w pierwszej kolejności, jego stan wewnętrzny, mambrany itp. Pozdrawiam i Kolego napisz więcej szczegółów wtedy lepiej Ci pomożemy <ok>
[ Dodano: 2010-10-14, 20:30 ]
a co do spalania to 20l to dużo za dużo
[ Dodano: 2010-10-14, 20:30 ]
a co do spalania to 20l to dużo za dużo
Auto teraz niema instalacji gazowej, jezdże na bęzynie.
Ale wiem, że kiedyś była tam instalacja gazowa.
Wszystkie filtry olej mają może 300 km narazie przejechane.
Przemo a u ciebie nie jest czasem tak, że obudowa filtra powietrza jest mokra od oleju??
Gaźnik jade czyścić we wtorek. Koszt 300 zł
I o co chodzi z tym zapłonem, bo nie rozumiem ??
Ale wiem, że kiedyś była tam instalacja gazowa.
Wszystkie filtry olej mają może 300 km narazie przejechane.
Przemo a u ciebie nie jest czasem tak, że obudowa filtra powietrza jest mokra od oleju??
Gaźnik jade czyścić we wtorek. Koszt 300 zł
I o co chodzi z tym zapłonem, bo nie rozumiem ??
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
No tak jak już wcześniej pytałem o zapłon i Kolega Marko potwierdził, że zapłon ma duży wpływ. A jak auto odpala? można spróbować ustawić zapłon myślę, że więcej niż 50zł w warsztacie nie powinno to kosztować. A co do czyszczenia gaźnika za 300zł to lekka przesada :roll: Na allegro swego czasu były gaźniki regenerowane bodajże za 400zł (z tym, że swój stary musisz im oddać, czy jakoś tak).
A co do obudowy filtra powietrza to od czasu do czasu tam jest trochę tłusto, ale nie, że wszystko tam pływa w oleju, tam raz na jakiś czas wytrę obudowę i tyle, nie robię z tego problemu, bo myślę, że nie ma po co.
A co do obudowy filtra powietrza to od czasu do czasu tam jest trochę tłusto, ale nie, że wszystko tam pływa w oleju, tam raz na jakiś czas wytrę obudowę i tyle, nie robię z tego problemu, bo myślę, że nie ma po co.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- daro1234567890
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80