Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1,9 TDI Avant] Przewody od licznika od czego sa?

ODPOWIEDZ
Dziengiel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 1,9 TDI Avant] Przewody od licznika od czego sa?

Post autor: Dziengiel » 07 lis 2010, 19:27

Kupiłem tydzień temu Audi 80 B4 1,9 TDI Avant problem był z szarpaniem silnika wiec wypięty był impulsator. Przeszkadzało mi że nie pokazywał prędkości i dystansu znalazłem na forum, że można odciąć sygnał za licznikiem do ECU. Po wymontowaniu licznika zobaczyłem przeróbki przez wcześniejszych właścicieli.

wtyczka żółta przewód zielono-niebieski ucięty dolutowany czarny przewód, od czego jest tem przewód?
Obrazek

Co to za kontrolki leżały za licznikiem wolne miejsca to airbag i "<1>" przewody wychodzą z wiązki z niebieska wtyczką oprawy żarówek stopione. Przewód od kontrolki w której nie było żarówki to niebiesko-czarny i biało-żółty. Druga kontrolka przewody niebieski i brązowy.
Obrazek

Z niebieskiej wtyczki od przewodu brązowo-czerwonego zrobiona odnoga około 30cm nigdzie nie wpięta. Od czego ten przewód?
Przewód biało-niebieski ucięty przeze mnie.
Obrazek

zdjęcie wolnych miejsc w liczniku
Obrazek

Awatar użytkownika
Norbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Norbert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Norbas » 07 lis 2010, 20:50

Wyglada na to, że poprzednik dorabiał sobie wyświetlacz temperatury zewnetrznej oraz zrobił sobie kontrolkę świateł mijania, ręki odciąć sobie nie dam za to przypuszczenie :mrgreen: ale mały nie ogar jest :-P

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 07 lis 2010, 20:52

Dziengiel, to pytanie trzeba by zadać poprzedniemu właścicielowi avancika skoro jest z nami w klubie ;-)

Dziengiel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dziengiel » 07 lis 2010, 21:00

NorbertGSX pisze:Wyglada na to, że poprzednik dorabiał sobie wyświetlacz temperatury zewnetrznej oraz zrobił sobie kontrolkę świateł mijania, ręki odciąć sobie nie dam za to przypuszczenie :mrgreen: ale mały nie ogar jest :-P
kontrolki swiateł mijania nie posiada ale zauważyłem że jak włącze światła pozycyjne odpala się podświetlanie radia a radio jest wyłączone.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 08 lis 2010, 01:15

Dziengiel pisze:odpala się podświetlanie radia a radio jest wyłączone.
to prawidlowo, przynajmniej juz wiesz ze tam nic ci nie grzebali, wiekszosc radioodtwarzaczy tak ma, warunek ze jest to prawidlowo podlaczone.
mam pytanie a jaka masz tam kontolke w srodkowym miejscu w gornym rzedzie? byly dwa rodzaje symboli dla tego miejsca, poswiec mocnym swiatlem i zobaczysz i jak mozesz to zrob zdjecie

Dziengiel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dziengiel » 08 lis 2010, 07:51

Szara80tkaTdi pisze: mam pytanie a jaka masz tam kontolke w srodkowym miejscu w gornym rzedzie?
z tego co już się dowiedziałem jest to kontrolka awaryjnych, i załączając awaryjne kontrolka z przewodami niebieski i brązowy pulsuje

Obrazek

[ Dodano: 2010-11-08, 08:17 ]
Przewody od kontrolki w której nie było żarówki to niebiesko-czarny i biało-żółty. Uzupełniłem żarówkę i jak przekrece stacyjke to pali się około 1,5 minuty i gaśnie, zostaje że jest to poduszka - airbag. Tylko dlaczego tak długo się pali?

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 08 lis 2010, 13:15

Dziengiel pisze:jest to kontrolka awaryjnych
nie jest, jest to kontrolka kierunkowskazow przyczepki, jezeli bys mial przyczepke i prawidlowo by bylo wszystko podlaczone to by ona migala tylko wtedy gdy bys wlaczal kierunki.
Dziengiel pisze:zostaje że jest to poduszka
tak, to poduszka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl