Kupiłem tydzień temu Audi 80 B4 1,9 TDI Avant problem był z szarpaniem silnika wiec wypięty był impulsator. Przeszkadzało mi że nie pokazywał prędkości i dystansu znalazłem na forum, że można odciąć sygnał za licznikiem do ECU. Po wymontowaniu licznika zobaczyłem przeróbki przez wcześniejszych właścicieli.
wtyczka żółta przewód zielono-niebieski ucięty dolutowany czarny przewód, od czego jest tem przewód?
Co to za kontrolki leżały za licznikiem wolne miejsca to airbag i "<1>" przewody wychodzą z wiązki z niebieska wtyczką oprawy żarówek stopione. Przewód od kontrolki w której nie było żarówki to niebiesko-czarny i biało-żółty. Druga kontrolka przewody niebieski i brązowy.
Z niebieskiej wtyczki od przewodu brązowo-czerwonego zrobiona odnoga około 30cm nigdzie nie wpięta. Od czego ten przewód?
Przewód biało-niebieski ucięty przeze mnie.
zdjęcie wolnych miejsc w liczniku
[80 B4 1,9 TDI Avant] Przewody od licznika od czego sa?
kontrolki swiateł mijania nie posiada ale zauważyłem że jak włącze światła pozycyjne odpala się podświetlanie radia a radio jest wyłączone.NorbertGSX pisze:Wyglada na to, że poprzednik dorabiał sobie wyświetlacz temperatury zewnetrznej oraz zrobił sobie kontrolkę świateł mijania, ręki odciąć sobie nie dam za to przypuszczenie :mrgreen: ale mały nie ogar jest
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
to prawidlowo, przynajmniej juz wiesz ze tam nic ci nie grzebali, wiekszosc radioodtwarzaczy tak ma, warunek ze jest to prawidlowo podlaczone.Dziengiel pisze:odpala się podświetlanie radia a radio jest wyłączone.
mam pytanie a jaka masz tam kontolke w srodkowym miejscu w gornym rzedzie? byly dwa rodzaje symboli dla tego miejsca, poswiec mocnym swiatlem i zobaczysz i jak mozesz to zrob zdjecie
z tego co już się dowiedziałem jest to kontrolka awaryjnych, i załączając awaryjne kontrolka z przewodami niebieski i brązowy pulsujeSzara80tkaTdi pisze: mam pytanie a jaka masz tam kontolke w srodkowym miejscu w gornym rzedzie?
[ Dodano: 2010-11-08, 08:17 ]
Przewody od kontrolki w której nie było żarówki to niebiesko-czarny i biało-żółty. Uzupełniłem żarówkę i jak przekrece stacyjke to pali się około 1,5 minuty i gaśnie, zostaje że jest to poduszka - airbag. Tylko dlaczego tak długo się pali?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z