[B3 1.6 PP] Nie dochodzi paliwo?
[B3 1.6 PP] Nie dochodzi paliwo?
Witam! Wszystkich, to mój pierwszy post i chciałem serdecznie się przywitać!
Mój problem wygląda następująco. Niestety nie wiem, który mam dokładnie silnik. Napewno B3 napewno gaźnik, napewno 1.6(1595). Sprawa jest prosta, nie dochodzi paliwo z baku do gaźnika. Kiedy po kilkuminutowym piłowaniu nalałem kilkanaście kropel benzyny do gaźnika, prawie nie zdążyłem przekręcić kluczyka... Wiem, że podane informacje nie są mega dokładne, dlatego proszę was abyście powiedzieli co jeszcze opisać... Postaram się uaktualnić wszystkie dane jeszcze dziś i zrobię kilka zdjęć silnika gaźnika itd, żebyście może "obrazkowo" domyślili się o co chodzi...
Serdecznie dziękuje i proszę o zainteresowanie ! Dzięki!
Mój problem wygląda następująco. Niestety nie wiem, który mam dokładnie silnik. Napewno B3 napewno gaźnik, napewno 1.6(1595). Sprawa jest prosta, nie dochodzi paliwo z baku do gaźnika. Kiedy po kilkuminutowym piłowaniu nalałem kilkanaście kropel benzyny do gaźnika, prawie nie zdążyłem przekręcić kluczyka... Wiem, że podane informacje nie są mega dokładne, dlatego proszę was abyście powiedzieli co jeszcze opisać... Postaram się uaktualnić wszystkie dane jeszcze dziś i zrobię kilka zdjęć silnika gaźnika itd, żebyście może "obrazkowo" domyślili się o co chodzi...
Serdecznie dziękuje i proszę o zainteresowanie ! Dzięki!
Ostatnio zmieniony 03 maja 2010, 22:57 przez szymeqq, łącznie zmieniany 2 razy.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Po pierwsze do przywitania jest odpowiedni dział
Po drugie stosuj odpowiedni[TAG] w nazwie tematu bo inaczej temat wrzucę do kosza
Po trzecie zajrzyj tutajhttp://audi80.pl/najczesciej-zadawane-pyta ... t34013.htm jaki masz silnik możesz odczytać to z naklejki za kołem zapasowym lub z bloku silnika na środku nad świecami iskrowymi
Jeśli masz silnik o oznaczeniu PP to masz pompę paliwa mechaniczną przy bloku silnika zdejmij wężyk i zobacz czy podaje paliwo oczywiście ostrożnie żebyś sie nie zapalił to odłącz przewód od cewki żeby nie było iskry na przewodach
Po drugie stosuj odpowiedni[TAG] w nazwie tematu bo inaczej temat wrzucę do kosza
Po trzecie zajrzyj tutajhttp://audi80.pl/najczesciej-zadawane-pyta ... t34013.htm jaki masz silnik możesz odczytać to z naklejki za kołem zapasowym lub z bloku silnika na środku nad świecami iskrowymi
Jeśli masz silnik o oznaczeniu PP to masz pompę paliwa mechaniczną przy bloku silnika zdejmij wężyk i zobacz czy podaje paliwo oczywiście ostrożnie żebyś sie nie zapalił to odłącz przewód od cewki żeby nie było iskry na przewodach
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ostatnio taki problem przytrafił się mojemu kumplowi , była uszkodzona pompa paliwa a dokładnie nie sama pompa tylko łapka ,która ślizga sie po wałku. Była tak wyrobiona że pompka przestała pompować bo był za mały skok. Po wymianie pompy paliwa na TOPRAN za 130zł udało się odpalić auto. Zrób tak jak mówią koledzy wyżej a dowiesz się czy to pompa.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Książkę ściągnij sobie z http://www.centrum.audi80.pl/ trzeba się zarejestrować i masz Reguluje i naprawiam audi 80 ,90 pod tym jest książka do pobrania
a jeśli chodzi o dokładniejsze namiary na pompkę paliwa znajduje się ona nad filtrem oleju i jest przykręcona do bloku silnika- jak już wspomniał kolega. A przed ową pompką jest filtr paliwa- czy w nim znajduje się benzyna :?: Aha i jeśli to wina pompki to ja za swoją dałem 50zł i czas wymiany trwał 30min potrzeba tylko klucz imbusowy.
Dopiero teraz mogę się zabrać dalej za samochód... Ach te studia... Czy nie ma przypadkiem jeszcze jednej pompy, w baku paliwa?
EDIT:
Właśnie wszystko posprawdzałem co mówiliście. Odłączyłem wężyki do pompki paliwo wyraźnie niedochodzi! Nie czuję nawet pod palcem delikatnego ciśnienia. W filtrze paliwa jest niby troche paliwa ale bardzo mało. Jeżeli przed pompką koło bloku silnika nie ma nic innego aż od zbiornika to ewidentnie to...
EDIT:
Właśnie wszystko posprawdzałem co mówiliście. Odłączyłem wężyki do pompki paliwo wyraźnie niedochodzi! Nie czuję nawet pod palcem delikatnego ciśnienia. W filtrze paliwa jest niby troche paliwa ale bardzo mało. Jeżeli przed pompką koło bloku silnika nie ma nic innego aż od zbiornika to ewidentnie to...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Niema bo to pompka mechaniczna i nie ma nic wspólnego z elektryką.szymeqq pisze:A nie ma jakiegos bezpiecznika od pompy?
Głupie pytanie: masz paliwo w zbiorniku?szymeqq pisze:Jeżeli przed pompką koło bloku silnika nie ma nic innego aż od zbiornika to ewidentnie to...
To chyba wyjaśnia że pompka zakończyła żywot.szymeqq pisze:Nie czuję nawet pod palcem delikatnego ciśnienia.
Jeszcze dla pewności możesz spróbować zaciągnąć paliwo ze zbiornika ustami tylko nałóż sobie kawałek przeźroczystego wężyka jeśli nie chcesz się napić benzyny.
Ok, napiszę zatem dokładnie i poprawnie o co tu w ogóle chodzi. W zeszłym roku jechałem moją 80-tką. Stanąłem na światłach i nagle, dym spod maski... Zjechałem na pobocze. Pod dom zaciągnał mnie ojciec. Dopiero jakiś miesiąc temu miałem czas i zacząłem ją reanimować. Okazało się, że pasek od alternatora urwany, wymieniłem na nowy. Wymieniłem świece, uszczelkę pod klawiaturą, kilka rurek, wężyków, itd. Po tym wszystkim, dziwię śie, że teraz nie mogę zapalić, a wszególności, że to pompa. Dym spod maski nie mógł być wywołany brakiem płynu, bo tak owy był... W baku jest paliwa na jakiś centymetr powyżej 3 kreski rezerwy więc na wszelki wypadek doleje... To tyle, jak sam sobie nie poradzę będe musiał zasięgnąć opini mechanika... Pozdrawiam
[B3 1,8 ru+lpg]mie dochodzi paliwo do gaźnika..help!
Witam serdecznie to znowu ja i moja audi 80 . Mam kolejny problem po odebraniu auta z rzekomej naprawy audi dalej nie chodzi na benzynie.Naprawiony i zrekonstruowany zosta uklad paliwowy ale jest kolejny problem.. Paliwo wogóle nie dochodzi do gaźnika a raczej gaxnik go nie pobiera..pompa nowa ,pompuje. Wydaje mi sie ze gaźnik jest jhakoś zakręcony czy coś bo wogóle jak zdejme przewód paliwowy zaraz przed gaźnikiem to paliwo sie leje aż ,iło a po podłączeniu ponownym przewodu gaźnik wogóle nie ma paliwa...Co jest?? :cry: Błagam o pomoc bo warsztat wziął 750 pln a auto jak nie chodziło na pb tak nie chodzi.....