[80 b3 87']Mc pherson
[80 b3 87']Mc pherson
Ze wzgledu na żadko spotykane zamienniki mc phersona w starych rocznikowo 80, mam pytanie czy mc phersony z nowszych modeli podejdą do mojej z 87 roku. Chodzi o przód
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
gibaj ale to w starszych 80 (bodajże do 89 roku) drążek stabilizatora był przykręcany do wahaczy, a od 89 (lub 90 roku) były stosowane łączniki stabilizatora przykręcane do McPhersona. Tak więc we wszystkich Mcpherson-ach z Audi pow. roku 89 będą uchwyty na łączniki.gibaj pisze:podejdą <ok> tylko szukaj bez uchwytów na łączniki
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Tak napisałeś swoją odpowiedź, że nie wiadomo o co biegaLabiel pisze:Nie powinno to raczej przeszkadzać.Przemo80b3 pisze:Tak więc we wszystkich Mcpherson-ach z Audi pow. roku 89 będą uchwyty na łączniki.
Jeśli w swojej odpowiedzi uważasz, że "stary" a "nowy" typ MacPersona nie będzie przeszkadzał to zobacz na to:
Stary typ montowany do aut o oznaczeniu F 89-J-373 598:
Nowszy typ montowany w autach o oznaczeniu od F 89-J-373 599:
matilob
Kolumny podejdą ale sam widzisz jak kompletnego MacPersona musisz kupić. Wahacze oraz swożeń jest ten sam. Przy Wahaczu i swożniu (oraz tulejach wahacza) występuje jedynie rozróżnienia na wersję ze wspomaganiem i bez wspomagania. Co ciekawe, b2 miała takie same wahacze jak b3, w b4 były już inne, swożeń mocowany na 3 śruby do wahacza.
Jeszcze taka mała uwaga:
W MacPersonach z b3, modelowo rocznik 90'ty, od numeru 8A-L-038 758, był dodatkowy otwór do montażu łącznika stabilizatora, który jednak w niczym nie przeszkadza, bo u Ciebie stabilizator montowany jest do wahacza, z tego co widzę.
trepek, czyli jak zakupie coś takiego :
http://moto.allegro.pl/kolumna-mc-phers ... 81551.html
to powinno być i tylko pżełożyć?
A powiedz mi jeszcze czy tarcze i klocki hamulcowe, które mam założone spasują mi do tych nowych?
http://moto.allegro.pl/kolumna-mc-phers ... 81551.html
to powinno być i tylko pżełożyć?
A powiedz mi jeszcze czy tarcze i klocki hamulcowe, które mam założone spasują mi do tych nowych?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Labiel, nie to że chcę tylko muszę , miałem drobną kolizję z krawęznikiem i rozpadł mi się lewy 8-) a nie mogę nigdzie dostać tego starego, szukając w promieniu 120 km od miejsca zamieszkania + allegro i wolę już na wszelki wypadek rozeznać się z wymianą na nowy bo dostać stary typ to dramat.
A moja "babcia" ma wspomaganie
A moja "babcia" ma wspomaganie