[ B3 2.0 AAD LPG ] WYCIEK OLEJU.
[ B3 2.0 AAD LPG ] WYCIEK OLEJU.
Witam. Dziś sprawdzałem stan oleju (jest ok) i zauważyłem lekki wyciek oleju :shock: w miejscu które zaznaczyłem na zdjęciu. Może być trochę nie wyraźne ale to trudne miejsce do strzelenia fotki to najlepsze jakie mi wyszło, podejrzewam że większość będzie wiedziała o co chodzi. Moje pytanie jest takie, czy mam się czym przejmować czy muszę podjąć jakieś kroki?
-
- Forum Audi 80
Wyciek to wyciek, z tej strony silnika jest to mniejszy problem bo wydech jest po przeciwnej, więc praktycznie nie ma ryzyka że coś na wydech skapnie i ew. się zapali, ale zasada jest taka że wycieków ma nie być, masz z tej strony dobry dostęp do wszystkiego także ani dużo pracy ani pieniędzy. PZDR.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
umnie nie dawno jak zmienilem olej pojawil sie w tym miejscu wyciek, wiec musialem ostroznie zlac nowy olej i zobaczyc o co chodzi, wiec okazalo sie ze ta chlodniczka oleju jest luzna, jak odkrecisz filtr oleju, zostanie tylko ci ta chlodniczka ktora jest przymocowana np u mnie na nakretke 27mm (nasadke polecam) do tego trzpienia co wkrecasz filtr, a miedzy ta chlodniczka i lapa silnika jest jeszcze uszczelka, moze ona u ciebie juz nie trzyma, albo jest luzna, bo przy kazdej zmianie filtra jest to ruszane i powinno sie wlasciwie przed wkreceniem filtra sprawdzic czy jest dokrecona, no chyba ze to wyciek z miejsca wyzej niz ta chlodnica oleju co sie laczy z ta lapa od silnika
Ok, sprawdzę rano i dam znać.
[ Dodano: 2010-11-13, 17:54 ]
[ Dodano: 2010-11-13, 17:54 ]
to samo co u ciebie wielkie DZIĘKI <ok> <ok>Szara80tkaTdi pisze:wiec okazalo sie ze ta chlodniczka oleju jest luzna, jak odkrecisz filtr oleju, zostanie tylko ci ta chlodniczka ktora jest przymocowana np u mnie na nakretke 27mm (nasadke polecam) do tego trzpienia co wkrecasz filtr,