[B3 1.8 NE + LPG] Prosze o porady na temat pompy paliwa
- davidpolska
- Forum Audi 80
zrobiłem tak że jak stał z górki tak z 4 godz i sobie myśle że jak mu wyciągne ssanie to zrobi większe ciśnienie i większa dawka paliwa to będzie tak samo. Zrobiłem tak że podczas odpalania nacisnołem pedał gazu bez ssania i odpalił i wtedy normalnie,wyciągnołem ssanie bo czułem jak popuszczam pedał to obroty bendą spadały i ok; obroty na 1000 i równo chodził;ruszam i po okolo 2 km obroty bez ssania 950;tylko dlaczego tak mi odpalił a na ssaniu cięzko a pozatym szarpie jak już odpali ??? i w tym tkwi problem
Jak będziesz następnym razem odpalał z górki po dłuższym staniu to przy wyciągniętym ssaniu spróbuj odpalić , jak nie będzie chciał odpalić to wykręć świece i zobacz czy jest mokra w benzynie , jeżeli tak to będziesz pewny , że zalewa . Przyczyną zalewania może być zacinający się zawór w komorze pływakowej jak jest ustawiony pod kątem przy wyrobionym gnieździe może się tam blokować . Powodowało by to podnoszenie poziomu paliwa w komorze pływakowej a w efekcie zalewanie . tylko że ciężko będzie to sprawdzić bez rozbierania gaźnika .