Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B3 2.0 AAD LPG ] DZIWNY STUKOT W SILNIKU

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
davidpolska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davidpolska » 14 lis 2010, 14:16

mam pytanie co to może stukaź jeszcze u góry silnika oprócz szklanek. U mnie jak odpale szczególnie na gazie to słychać klekot; to chyba zawory bo u góry; i coś jeszcze tak napiernicza; nie jest to taki stukot twardy ale taki miękki; powiem że na zimnym słychać jak odpale tylko zawory przez chwile; nawet szklanki rano nie stukają; i takie cykanie non stop; a pozniej jak się silnik rozgrzeje to słychać zawory troszke; to cykanie; i tak silnik ogólnie dziwnie słychać; Alternator robiłem; szklanki jakies 70 tyś temu wymienione; olej z beczki mobil 15W 40; czy już pora głowice robić i jaki jest koszt i czy to pomoże że głowice oddam to roboty ??

Awatar użytkownika
reyna44
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: reyna44 » 14 lis 2010, 14:37

davidpolska pisze:jak odpale szczególnie na gazie to słychać klekot; to chyba zawory bo u góry; i coś jeszcze tak napiernicza; nie jest to taki stukot twardy ale taki miękki; powiem że na zimnym słychać jak odpale tylko zawory przez chwile; nawet szklanki rano nie stukają; i takie cykanie non stop
Nie wiem ale obstawiałbym popychacze hydrauliczne,skontroluj je bo Audi ma hydrauliczna kompensacje luzu zaworowego, zainstalowaną w popychaczach hydraulicznych. Załóż oddzielny temat.

Awatar użytkownika
davidpolska
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: davidpolska » 14 lis 2010, 20:52

ale ok; szkalnki wymieniałem 60 tyś temu; to już by padły ?? a pozatym jak sobie przypominam po zmianie szklanek też tak było i mechanik mówił że nic złego.Ale mnie to denerwuje bo chodzi nie cichutko tylko jakby coś rzegotało w silniku i lekko co jakies 2 sekundy w takim jakby cyklu cykało; dodam że w miare nagrzewania rzegotanie się nasila, bo jak jest zimy całkowicie to słychać lekko zawory i to cykanie co 2-3 sekundy.Dodam że to słychac jakby na środku silnika ale bardziej od góry. Dzosiaj przysłuchałem się dokładnie i to rzegotanie jest z góry silnika; tak jakby pod pokrywą zaworów i jeszcze przy pompie wody. Pompe wymienie ale co trzeba wymienić rzeby tak nie rzegotało na rozgrzanym silniku pod pokrywą?? Prosze pomóźcie..>(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl