[B4] Zakup klimatronika do ABT z V6 / demontaz
Potrzebuje rozpiske pinów sterownika silnika do 2.0 ABT, dokladnie musze wiedziec pod ktore piny przychodza przewody czarno-zolty SW/GE oraz czarno-szary SW/GR. Sa to sygnaly dla klimatronika.
Update:
Dzieki koledze maciek12 udalo sie ustalic ze to piny 33 i 35 przy czym 35 to masa a 33 to dane <ok>
Update:
Dzieki koledze maciek12 udalo sie ustalic ze to piny 33 i 35 przy czym 35 to masa a 33 to dane <ok>
witam wszystkich po zebraniu gratów do klimatronika nadszedł czas na montaż prace ruszyły w czwartek rano a skończyły się dziś wieczorem w między czasie wypadł wyjazd do kiolegi świstak ponad 220 w jedną strone po graty które nie pasowały nad samą instalacją spędziłem około 20 godzin reszta to mechanika przy okazji wrzuciłem webasto po perzegłądzie i instalacje grzanych siedzeń bo maty zostały już dawno założone wielkie podziekowania dla kolegi P17er Piotrka za schematy klimatronik działa zostało jeszcze nabić gaz kilka fotek z prac
Ja swoja odpalalem w domu i wartosci z czujnikw temperatury w klimie normlanie podawal. NIe podawal predkosci oraz temperatury silnika bo nie bylo podpiete do auta. Temperature silnika realizuje poprzez podlaczenie sie bezposrednio do sygnalu z czujnika temperatury przy glowicy.
Problem moge miec z polaczeniem panela klimatronika z ECU silnika. Sa to dwa przewody czarny z szarym i czarny z zoltym.
Znalazlem rozpiske do mojego kompa i 35 pin to masa a 33 to dane.
Niestety nie wiem który pin w sterowniku kilimy to dane a który masa. Wiem które to dwa przewody ale nie wiem który z nich to DLC. Na obu pojawia sie masa w sterowniku od klimatronika.
Problem moge miec z polaczeniem panela klimatronika z ECU silnika. Sa to dwa przewody czarny z szarym i czarny z zoltym.
Znalazlem rozpiske do mojego kompa i 35 pin to masa a 33 to dane.
Niestety nie wiem który pin w sterowniku kilimy to dane a który masa. Wiem które to dwa przewody ale nie wiem który z nich to DLC. Na obu pojawia sie masa w sterowniku od klimatronika.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie chce się mądrzyć, ale wydaje mi się, że sama sprężarka powinna być taka sama, bo żaden z czujników nie jest integralną jej częścią, tylko elementem obwodu elektrycznego klimatyzacji. No, ale oczywiście mogę się mylić.gornik pisze:sprężarka od climatronica
ma czujniki, których manual nie posiada.