Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1,8S PM] Słabe światła mijania, brak pozycyjnych

ODPOWIEDZ
cru3llo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1,8S PM] Słabe światła mijania, brak pozycyjnych

Post autor: cru3llo » 15 lis 2010, 13:16

Witam. Od paru dni mam problem z oświetleniem. Zacznę od tego, że ukradli mi akumulator i radio. Nie mogłem sobie przypomnieć ile miał Ah więc wziąłem 54Ah Centra Plus. Od tego czasu światła mijania palą się bardzo blado (żółcą się) a pozycyjne wcale. Moje pytanie (laika) - czy to może być wina za słabego akumulatora? A może alternator nie ładuje odpowiednio? Dodam też, że samochód stał 2 tyg. zanim zakupiłem nowy aku. Może to wilgoć (pogoda ostatnio mokra)? Pojeździłem tak ze dwa trzy dni i wydaje mi się, że światła są odrobinę mocniejsze, ale pozycyjne nadal nic. Przyszło mi też do głowy, że złodzieje mogli coś nabroić przez przypadek. Pozdrawiam i czekam na jakieś sugestie.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 15 lis 2010, 14:24

podczas jazdy swiatla sa zasilane z alternatora, przy niewielkiej pomocy akumulatora, sprawdz napiecie jakie masz gdy wlaczysz silnik powinno byc okolo 14v np na klemach aku, a przy wlaczonych swiatlach krotkich, troszeczke mniej o 0,2v, tzn sa to wartosci jakie mi pokazuje voltomierz w trzech zegarach pod pokretlami nawiewu, pojemnosc masz dobra, zaduza tez niemoze byc gdyz alternator bedzie caly czas pracowal na pelnej mocy i sie skroci jego zycie, a zatym wiecej paliwa itd

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl