[2.3 ng cabrio] kopci.
-
- Forum Audi 80
[2.3 ng cabrio] kopci.
ehhh. stalo sie. moja zmora.
Od czasu kiedy zrobilo sie zimno zauwazyłem, ze po odpaleniu samochod bardzo dymi. ale az tak przesadnie. mijalo zazwyczaj 15 minut jazdy i byl gicik.
ludzie mowili "to para, wiec sie nie przejmuj ". olałem. Dzisiaj jest +15 stopni a po odpaleniu nadal dymi tak, ze samochod z tyłu ma problemy z widocznoscią.
byłem u mechnika. nagadał tyle, ze lepiej sprzedać samochód.
jestem totalnie podłamany, bo od czasu zakupy auta nie mogę głupich 300zł odlozyc na wakacje. ma ktoś jakiś pomysł co to jest?
dodam, ze olej jest, plyn w chlodnicy po wymianie znowu stał sie gównem.
Od czasu kiedy zrobilo sie zimno zauwazyłem, ze po odpaleniu samochod bardzo dymi. ale az tak przesadnie. mijalo zazwyczaj 15 minut jazdy i byl gicik.
ludzie mowili "to para, wiec sie nie przejmuj ". olałem. Dzisiaj jest +15 stopni a po odpaleniu nadal dymi tak, ze samochod z tyłu ma problemy z widocznoscią.
byłem u mechnika. nagadał tyle, ze lepiej sprzedać samochód.
jestem totalnie podłamany, bo od czasu zakupy auta nie mogę głupich 300zł odlozyc na wakacje. ma ktoś jakiś pomysł co to jest?
dodam, ze olej jest, plyn w chlodnicy po wymianie znowu stał sie gównem.
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
pod korkiem oleju bedzie maslanka jesli auto jest uzytkowane na krodkich dystansach to wilgoc z oleju nie ma kiedy odparowac i zbiera sie wlasnie tam...
bylo tu na ten temat pisane wiec to iz pod korkiem masz maslo czy jek to zwal nie oznacza walnientej uszczelki
inna sprawa g..no zamiast plynu chlodnicy,
na pocieszenie dodam ze wymaiana uszczelki w ng to pikus... zadna filozofia wiec kosz nie powinien byc wielki byle trafic na dobry warsztat i nie dac naciagnac sie na koszta...
bylo tu na ten temat pisane wiec to iz pod korkiem masz maslo czy jek to zwal nie oznacza walnientej uszczelki
inna sprawa g..no zamiast plynu chlodnicy,
na pocieszenie dodam ze wymaiana uszczelki w ng to pikus... zadna filozofia wiec kosz nie powinien byc wielki byle trafic na dobry warsztat i nie dac naciagnac sie na koszta...
-
- Forum Audi 80
karmelitto-uszczelka elringa to 105pln,wymiana uszczelki to jakieś 200-250pln,ewentualne planowanie głowicy 50pln i to są koszta w których powinieneś się zamknąć:)A skąd facet wie że trzeba coś z cylindrami robić skoro nie mierzył ciśnień bo teraz za bardzo taki pomiar nie wyjdzie,no i nie widział cylindrów.Jeśli wszystko było oki wcześniej to wymiana samej uszczelki wystarczy i będzie oki:)Pozdro
-
- Forum Audi 80
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
to ja musze was jeszcze o cos spytac
samochod np. dzisiaj wcale nie kopci. nawet dymku nie bylo. jednak plyn w chlodnicy wymieszany.
byłem u 5 mechaników.
1. zrobie za 1000zł
2. zrobie za 350zł
3. zrobie za 1200zł
4. ' za stary silnik - nie robie tego' (z tego co widzialem to wymieniał klocki hamulcowe i tarcze pewnej blondynce, co "trze jak hamuje")
5. 1600zł
kazdy ma swoje wyliczenia, każdy ma swoje 'bo mogło strzelic to, bo moze cos tu nie pasować, bo cos tam, bo cos tam". ten drugi powiedział, że może mi wykrecic głowie i sam ją oddać na planowanie, zeby nie bylo ze chce na mnie zarobic jakieś pieniadze.
co doradzicie? bo powiem wam, ze duzo słyszałem jeszcze opinii, że to po prostu woda paruje tak o ... no ale to masło w chłodnicy.... musze to zrobić. ma mi sie bardzo palić z tym?
samochod np. dzisiaj wcale nie kopci. nawet dymku nie bylo. jednak plyn w chlodnicy wymieszany.
byłem u 5 mechaników.
1. zrobie za 1000zł
2. zrobie za 350zł
3. zrobie za 1200zł
4. ' za stary silnik - nie robie tego' (z tego co widzialem to wymieniał klocki hamulcowe i tarcze pewnej blondynce, co "trze jak hamuje")
5. 1600zł
kazdy ma swoje wyliczenia, każdy ma swoje 'bo mogło strzelic to, bo moze cos tu nie pasować, bo cos tam, bo cos tam". ten drugi powiedział, że może mi wykrecic głowie i sam ją oddać na planowanie, zeby nie bylo ze chce na mnie zarobic jakieś pieniadze.
co doradzicie? bo powiem wam, ze duzo słyszałem jeszcze opinii, że to po prostu woda paruje tak o ... no ale to masło w chłodnicy.... musze to zrobić. ma mi sie bardzo palić z tym?
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
tak szczeze mowiac to mialem kilka ng i nigdy nie mialem problemow z woda w tym silniku, osobiscie tez nie slyszalem by komus trzasnela w tym silniku uszczelka ale slysalem ze latwo te silniki przegrzac a wtedy to mozliwe, wiec ciezko powiedziec co powinienes wybrac... napewno nie tego od klockuw, jakiegos ktury jest polecany w twojej miejscowosci...
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
bede wiedzial nastepnym razem.... nie pomyslalem o polibudzie, auto poszlo niestety zanim sie zdecydowalem ale poszlo na czesci bo okazalo sie ze mial problem ze skrzynia a to automat i to bylo by juz za duzo po kosztach... mieliscie w koszalinie fajny warsztat co robili pompy wtryski i inne do diesli na wylocie do bobolic jeszcze tam moze jest?
kiedys dawwwwno temu 20pare lat temu, mieszkalem w miastku wiec jeszcze co nieco pamietam hi hi hi...
glowice w tamtych latach robilo sie w kobylnicy ale nawet nie wiem czy ten zaklad istnieje jeszzce...
sorry za OT
kiedys dawwwwno temu 20pare lat temu, mieszkalem w miastku wiec jeszcze co nieco pamietam hi hi hi...
glowice w tamtych latach robilo sie w kobylnicy ale nawet nie wiem czy ten zaklad istnieje jeszzce...
sorry za OT
-
- Forum Audi 80
troll oslo, pokazesz jakies zdjecie tego porsche ?:>
a sprawe rozwiazałem w ten sposob.
zauwazylem, ze kopci tylko na starcie wiec przwagą jest para woda.
znajomy polecial mechanika z warsztatu, co sam przywiezie swoje narzedzia i bedzie to robić w moim garażu. czesci sam kupuje, na plaowanie sam zawoze glowice. mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, bo poki co samochod dalej uzywam a dopiero prace rusza od poniedziałku
a sprawe rozwiazałem w ten sposob.
zauwazylem, ze kopci tylko na starcie wiec przwagą jest para woda.
znajomy polecial mechanika z warsztatu, co sam przywiezie swoje narzedzia i bedzie to robić w moim garażu. czesci sam kupuje, na plaowanie sam zawoze glowice. mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, bo poki co samochod dalej uzywam a dopiero prace rusza od poniedziałku
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
na nk. Jak ci sie chce szukac. na porshe forum ale nie wiem czemu forum nie dziala... jutro podam ci linka jak chcesz tam tez jestem jako troll oslo....
tego wlasnie wystawilem na sprzedaz.... znudzilo juz mis sie...
http://bil.autodb.no/autodb/view.wa2?Ad ... 1288098882
mam ochote na to:
http://bil.autodb.no/autodb/view.wa2?Ad ... 1290085819
ten rozwarzalem ale v8 ....
http://bil.autodb.no/autodb/view.wa2?Ad ... 1289852672
tego wlasnie wystawilem na sprzedaz.... znudzilo juz mis sie...
http://bil.autodb.no/autodb/view.wa2?Ad ... 1288098882
mam ochote na to:
http://bil.autodb.no/autodb/view.wa2?Ad ... 1290085819
ten rozwarzalem ale v8 ....
http://bil.autodb.no/autodb/view.wa2?Ad ... 1289852672
Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, 22:38 przez troll oslo, łącznie zmieniany 5 razy.