[80 B3 1.8] problem z pająkiem, stacyjką.
[80 B3 1.8] problem z pająkiem, stacyjką.
Witam kolegów!!!
Mój problem polega na tym że mam uszkodzoną stacyjkę, a mianowicie nie odbija z pozycji rozrusznika po zapaleniu auta. Zabieram się już do wymiany tego ale jakoś nigdy nie mam czasu no i też nie wiem czy problem tkwi w całej stacyjce czy do wymiany jest sama kostka, jak to z tym jest??
No i druga sprawa: kiedy jadę na światłach mijania i chcę zmienic na długie lub gdy włącze kierunek to światła nikną- są tylko pozycje. Jest to nie mały problem przy jeździe w nocy, np. dziś kiedy wracałem do domu przy mijaniu się z Tirem :p na zakręcie nagle znikły mi światła i nie dużo brakowało a siedział bym w rowie, ale jakimś cudem się udało. No i teraz moje pytanie czy jest to wina kostki w stacyjce czy może to pająk???
Wszystkich zapraszam do wypowiedzi i z góry dzięki za Pomoc:-)
Mój problem polega na tym że mam uszkodzoną stacyjkę, a mianowicie nie odbija z pozycji rozrusznika po zapaleniu auta. Zabieram się już do wymiany tego ale jakoś nigdy nie mam czasu no i też nie wiem czy problem tkwi w całej stacyjce czy do wymiany jest sama kostka, jak to z tym jest??
No i druga sprawa: kiedy jadę na światłach mijania i chcę zmienic na długie lub gdy włącze kierunek to światła nikną- są tylko pozycje. Jest to nie mały problem przy jeździe w nocy, np. dziś kiedy wracałem do domu przy mijaniu się z Tirem :p na zakręcie nagle znikły mi światła i nie dużo brakowało a siedział bym w rowie, ale jakimś cudem się udało. No i teraz moje pytanie czy jest to wina kostki w stacyjce czy może to pająk???
Wszystkich zapraszam do wypowiedzi i z góry dzięki za Pomoc:-)
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Możesz sprawdzić tą kostkę z tyłu - na pewno nie zaszkodzi, ale raczej jest to uszkodzony pająk. Jeśli niestety będzie to on to możesz próbować go rozebrać i zobaczyć co jest nie tak (może styki się po upalały, albo zaśniedziały), tylko ostrzegam że składanie nie jest proste. Ewentualnie wymiana.Pavell pisze:No i teraz moje pytanie czy jest to wina kostki w stacyjce czy może to pająk???
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
pewnie kostka uszkodzona przy płetwie, bo z pozycji 2 musisz sam obkrecać kluczyk na pozycje 1? musisz tam zagladnąć jak to wygląda.Pavell pisze:a mianowicie nie odbija z pozycji rozrusznika po zapaleniu auta.
pająk do wymiany będzie, ja próbowałem naprawić ale tego już sie nie dało odratować, cały czas mi zwarke robiło przy właczeniu świateł drogowych i kierunach i gasły światła jak tobie.Pavell pisze:kiedy jadę na światłach mijania i chcę zmienic na długie lub gdy włącze kierunek to światła nikną
Ostatnio zmieniony 04 lis 2010, 20:57 przez Norbas, łącznie zmieniany 1 raz.
[ Dodano: 2010-11-04, 21:01 ]
[ Dodano: 2010-11-04, 21:04 ]
zgadza się muszę sam cofnac, bo jak nie to albo nie ma w ogóle świateł i kierunków albo nawiewuNorbertGSX pisze:pewnie kostka uszkodzona przy płetwie, bo z pozycji 2 musisz sam obkrecać kluczyk na pozycje 1? musisz tam zagladnąć jak to wygląda.
no trzeba będzie poszukac na allegro jakiegoś pajączka i jakoś się za to zabrac.NorbertGSX pisze:pająk do wymiany będzie, ja próbowałem naprawić ale tego już sie nie dało odratować, cały czas mi zwarke robiło i gasły światła jak tobie.
[ Dodano: 2010-11-04, 21:04 ]
Heh bywa i takLabiel pisze:Miałem problem z kierunkami - rozebrałem i coś przy składaniu poszło nie tak i mały plastik pękł
-
- Forum Audi 80