[AAN,3B i NG] czy cos podpaduje?
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
[AAN,3B i NG] czy cos podpaduje?
witam, ostatnio bardzo powaznie mysle o swap-ie na silnik AAN lub 3B, natomiast moje pytanie jest takie: czy cos z osprzetu silnika NG podpasi do ktoregos z w/w silnikow np. skrzynia? w AAN jest juz 6 biegowa ale w 3B 5, bardzo prosze o info bo mozliwe ze do konca roku uda sie skompletowac wiekszosc gratow. z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam <ok>
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
ale lapy i skrzynia podejda do obu silnikow :?: kiedys czytalem ze do 3B mozna skrzynie wsadzic ale moze to z mojej strony brak czytania ze zrozumieniem :mrgreen:matt1988 pisze:Fajny temat też na tym myśle ja mam 7a i mysle że łapy podejda w twoim przypadku z NG skrzynia też na silnik z NG pasuje P&P
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
ok czyli skrzynia z NG do 3B podejdzie czyli dobrze a z łapami myślę że nie powinno być problemu przerobić.matt1988 pisze:Skrzynie z NG zostawiasz a łapy to trzeba przypasować bo pewny nie jestem. I koło zamachowe i sprzegło z AAN albo z 3b. A skrzynia z 3b to chyba z quattro jest o ile sie nie myle.
[ Dodano: 2010-11-22, 21:35 ]
mam konkretne pytanie czy ktos moze sprawdzic mi w etce (czy gdziekolwiek) nawet z wlasnego doswiadczenia powiedziec na 100% odnosnie skrzyni biegow? mam AAN do kupienia ale bez skrzyni i pytanie z jakiego modelu podejdzie na 100%(oprocz z AAN) i z czego do silnika 3B bo jest to glownym czynnikiem ktory decyduje o szukaniu i zakupie silnika