Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 SF] male cisnienie na cylindrach

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
adimuX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: adimuX » 18 lis 2010, 12:50

witam poraz kolejny otoz autko mi strasznie mulilo jechal max 160 km/h ale i slabo przyspieszal wiec pojechalem do mechaniak zbey mi zmierzyl cisnienie wyniki : 1: 7,5 2:7,5 3,7.5 4:7 tam te 7,5 bylo w granicach 8 stary przyrzad byl wiec nie bylo dokaldnie widac ale auto ma slaba kompresje jest naprawde slabiutkie i mam takie otoz pytanko jezeli chcialbym robic remont tego silnika to co wymieniac i jakie to beda koszta robiac to samemu i przez mechanika wiem wiem kazdy sobie inaczej liczy ale tak mniej wiecej zeby wiedziec czego sie spodziewac , istanieje tez mozliwosc zakupu nowego silnika ale mozna wpasc z deszczu pod rynne remont badz wymiane silnika planuje na wiosne zimie jeszcze na nim przejezdze wkoncu wedlug ksiazki ma te minimum 7 i roznica miedzy cylindrami jest mniej niz 3 i chcialem zobaczyc moze macie jakeis doswiadczenia wiadomo remont bylby najlepszy ale chyba rowniez nieoplacalny prosze was o opinie.

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 18 lis 2010, 17:48

w grę wchodzi regulacja,szlif bądź ewentualna wymiana zaworów bo nie trzymają prawidłowego ciśnienia.Rozrząd masz dobrze ustawiony?

adimuX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: adimuX » 18 lis 2010, 19:20

tak rozrzad dobrze ustawiony a jakie sa koszta regulacji , szlifu badz ewentualnie wymiany zaworów ?? silnik na gazniku za 500zł kupie plus wymiana 800-900zł mnie to wyjdzie gdzies dlatego chcialem sie spytac ile by mnie wyszedl taki remoncik

Thauri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Thauri » 20 lis 2010, 09:52

Witam.koszty remontu silnika beda zalezec od mechanika i tego co bedzie w tym silniku robione.Najlepiej byloby abys popytal mechanikow w swojej okolicy i znalazl najkorzystniejsza oferte .Wtedy wiedzialbys czy remontowac silnik czy wymieniac.
Wymiana silnika ma sens tylko wtedy gdy silnik,ktory zalozysz do samochodu mozesz wczesniej sprawdzic przed kupnem w innym samochodzie..Koszty wymiany wydaja mi sie jednak grubo przesadzone popytaj innych mechanikow.Wymiana silnika 1.8 na gazniku nie jest az tak pracochlonna i skomplikowana przy odrobinie wiedzy mozna zrobic to samemu.Mozesz przeciez umowic sie z ktoryms z mechanikow na dany dzien aby to wykonac poza warsztatem i jego godzinami pracy/W mojej okolicy wymiana silnika gaznikowego to gora 400zl/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl