Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 AVANT] bagażnik

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lowslow89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 AVANT] bagażnik

Post autor: lowslow89 » 16 lis 2010, 00:50

panowie mam maly problem, a mianowicie czy ktoś może mi podpowiedzieć jak i gdzie zdemontować tapicerke w bagażniku w AVANCIE (po stronie kierowcy) tak żeby aby nic nie po łamać??

[ Dodano: 2010-11-17, 18:42 ]
fajnie fajnie nie ROZPISUJCIE się tak bo nie nadążam odczytywać. ZAWSZE marzyłem o takiej pomocy K...a

Awatar użytkownika
zupens
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zupens » 18 lis 2010, 17:23

kolego ja ostatnio też z ciekawości chciałem te boczki w bagażniku zdjąć bo jeszcze tam nie zaglądałem i z tego co zauważyłem to musisz odkręcić ten plastik na progu bagażnika, czyli odkręcenia 4 sruby schowane pod uszami na spręzynkach (w każdym rogu bagażnika są) do tego atepu doszedłem. Pożniej zrezygnowałem bo nie wiedziałem co dalej :D z tego co zauważyłem to chyba trzeba bedzie odkręcić te króćce ktore trzymają oparcie przed złożeniem. ja zrezygnowałem bo nie chciałem nic połamać.
od momentu zmiany wyglądu strony audi 80 (podział na nowe podstrony) z odpowiedziami forumowiczów jakoś ciężko sie zrobiło.

Awatar użytkownika
lowslow89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lowslow89 » 18 lis 2010, 23:36

zauważyłem, i to bardzo ciężko. wlaśnie do tego momentu tez doszedłem i zrezygnowałem ze wzgledu ze nie wiem czy tam sa jakies zatrzaski, a nie chce ich polamac bo po co maja trzeszczec. ale DZIEKUJE

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 19 lis 2010, 01:11

lowslow89 pisze:jak i gdzie zdemontować tapicerke w bagażniku w AVANCIE (po stronie kierowcy) tak żeby aby nic nie po łamać??
Pierwszy etap podał Ci zupens, czyli uchwyty do mocowania bagażu i nakładka tylnego pasa. Następnie rygiel tylnego oparcia i ten boczek pomiędzy oparciem a drzwiami. Zdejmiesz go, przesuwając jego górną część w stronę fotela kierowcy (oczywiście rygiel musi być już odkręcony). Potem zdejmij uszczelkę pokrywy bagażnika (wystarczy na samej wysokości tapicerki) i odchyl lekko róg tapicerki, a dostrzeżesz pierwsze zatrzaski. To są takie plastikowe kołki, które demontuje się lekko je podważając, a jak któregoś złamiesz, to też się nic nie stanie. Nie bój się również szarpnąć części tapicerki, bo w niektórych miejscach i tak będziesz musiał. Wszystkiego nie pamiętam, ale jak zaczniesz, to sam dojdziesz do tego co i jak.

Tyle na temat demontażu, a teraz mniej przyjemna część mojego postu.
lowslow89 pisze:fajnie fajnie nie ROZPISUJCIE się tak bo nie nadążam odczytywać. ZAWSZE marzyłem o takiej pomocy K...a
Kolego, na przyszłość daruj sobie podobne komentarze. Nie wszyscy tu zarejestrowani mają Avanty, nie wszyscy z nich bywają tu codziennie, a już na pewno nie każdy zna się na rozbebeszaniu wnętrza. Poza tym, po przeczytaniu takiego "podziękowania", odechciewa się jakiejkolwiek pomocy.
Za to "K...a", należy ci się warn, ale ograniczę się tylko do upomnienia.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
lowslow89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lowslow89 » 20 lis 2010, 00:33

DZIĘKUJE CI za tak dokładny opis i pomoc, bo właśnie na taka pomoc liczyłem.

Co do upomnienia.. Wezmę to SOBIE do serca szczerze, ale ja przesiadując na forum staram się pomóc jak tylko potrafie na 100% a sam kilka razy założyłem tematy i nie uzyskałem żadnej ale to żadnej pomocy, i dlatego się tak uniosłem.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl