[all b4] wyłącznik abs-u
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
właśnie :mrgreen:
w lecie ABS mi jest praktycznie niepotrzebny-chyba że jest mokro i jest suchy piasek na asfalcie.
Na suchy asfalt bez piasku ABS przeszkadza w skutecznym wyhamowaniu auta juz nieraz zamiast zahamować z piskiem i skutecznie auto sunęło dalej i droga hamowania się wydłużyła <ok>
jest potrzebny i owszem ale nie zawsze
w lecie ABS mi jest praktycznie niepotrzebny-chyba że jest mokro i jest suchy piasek na asfalcie.
Na suchy asfalt bez piasku ABS przeszkadza w skutecznym wyhamowaniu auta juz nieraz zamiast zahamować z piskiem i skutecznie auto sunęło dalej i droga hamowania się wydłużyła <ok>
jest potrzebny i owszem ale nie zawsze
Wiem stąd że jak bym hamował na zakręcie (w prawo bez ABS-u) to wyniosło by mnie w lewo i wtedy była by czołówka z renault ? drugim razem ślisko koleś wyjechał mi z krzyżówki pod porządkowanej musiałem hamować awaryjnie i uciekać w lewo na przeciwny pas a jak bym nie miał ABS-u to prosto w jego oś bym się wbił. :roll:dardaw2 pisze:Skąd ty to niby wiesz że to akurat ABSsilolo pisze:ABS 2 razy uratował mnie przed wypadkiem
Pozdrawiam
no tak wyłącznik bardzo się przydaje! w zimie jest super przy jeździe po oblodzonej nawierzchni np przy dojeżdżaniu do skrzyżowania z ABS'em można zatrzymać sie u kogoś na tylnym zderzaku, podczas agresywniejszej jady też jest fajną rzeczą nie ogranicza wtedy tak możliwości hamulców :evil: (skuteczniejsze hamowanie)
ABS to nie jest układ wspomagający hamowanie służy tylko do antyblokowania kółek. to w jaki sposób ktoś wykorzysta ten system bądź brak jego zależy od wyobraźni jak doświadczenia kierowcy
a co do montowania to zrobiłem to w ten sposób że za pomocą przekaźnika do świateł od poloneza (chyba 541) i włącznika ori z b3 wpiąłem się w bezpiecznik nr 15 pod maską. działa bez zarzutu
ABS to nie jest układ wspomagający hamowanie służy tylko do antyblokowania kółek. to w jaki sposób ktoś wykorzysta ten system bądź brak jego zależy od wyobraźni jak doświadczenia kierowcy
a co do montowania to zrobiłem to w ten sposób że za pomocą przekaźnika do świateł od poloneza (chyba 541) i włącznika ori z b3 wpiąłem się w bezpiecznik nr 15 pod maską. działa bez zarzutu
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witam ponownie znalazłem przekaznik z bezpiecznikiem kupn sprawdze czy dochodzi prąd A jak jest przełącznikiem czy często się psują ?
[ Dodano: 2010-11-23, 16:14 ]
Prąd dochodzi pomóżcie czy to moze być wina przełącznika i czy często się psują
[ Dodano: 2010-11-23, 21:57 ]
Czy moze ktos mi pomoże doszłem co jest nie tak potrzebuję oryginalnego numeru przekaznika z głównej skrzynki bezpieczników od abs gdyż go tam nie ma a wstawiłem jakiś oplowski i to nie to
[ Dodano: 2010-11-23, 23:28 ]
Wstawiłem go w miejscu w głównej skrzynce bezpieczników w opisach oznaczonym nr 6 i zaświecił mi się przycisk od abs wedle rozpisek jest to przekaznik klimy czy to normalne jeśli tak jaki przejawóik mam złożyć pomocy
[ Dodano: 2010-11-23, 16:14 ]
Prąd dochodzi pomóżcie czy to moze być wina przełącznika i czy często się psują
[ Dodano: 2010-11-23, 21:57 ]
Czy moze ktos mi pomoże doszłem co jest nie tak potrzebuję oryginalnego numeru przekaznika z głównej skrzynki bezpieczników od abs gdyż go tam nie ma a wstawiłem jakiś oplowski i to nie to
[ Dodano: 2010-11-23, 23:28 ]
Wstawiłem go w miejscu w głównej skrzynce bezpieczników w opisach oznaczonym nr 6 i zaświecił mi się przycisk od abs wedle rozpisek jest to przekaznik klimy czy to normalne jeśli tak jaki przejawóik mam złożyć pomocy
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
http://allegro.pl/przekaznik-pompy-abs- ... 86314.html
ten gosciu cos niby ma, popytaj sie go jak wygladaja wyprowadzenia, czy ci podejda
tu na schemacie jest tylko jeden przekaznik, popatrz i poszukaj czy ci kolory odpowiadaja kabli
caly schemat maszw dziale download
ten gosciu cos niby ma, popytaj sie go jak wygladaja wyprowadzenia, czy ci podejda
tu na schemacie jest tylko jeden przekaznik, popatrz i poszukaj czy ci kolory odpowiadaja kabli
caly schemat maszw dziale download
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80