Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.6 ADA] Żaden tuning nie upiększy tego auta

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
SeMeN
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SeMeN » 19 lip 2007, 00:20

Damian1406 pisze:Co przenosisz, wara.
Po to dałem to działu tuningu żeby ziomki sie wypowiedzieli co dodać co zmienić, ewentualnie upiększyć.
Jak coś nie pasuje to wiesz
Ufff ufff jaki Ty nerwowy. Po co pytasz czy cos zmienic upiekszyc skoro w temacie twierdzisz ze nic jej nie upiekszy. Ale nie o Tobie tutaj mowa tylko o Twojej Audi ktora bardzo mi sie podoba. Jedyne co mi sie nie podoba to halogeny ale dobrze ze masz juz w planach je wymontowac. Wtedy nabierze na uroku.
A co do felg to jest bardzo dobrze ale na 17" moim zdaniem bylo by jeszcze lepiej.
Gratuluje autka.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
hołard
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 AAN

Post autor: hołard » 19 lip 2007, 02:04

Nie narzekam, bo i nie mam takiego powodu ;-) tylko napisłem ze zmiana tych kilku elementów nie jest żadnym wies tuningiem o krórym wspomniałeś :-P
SeMeN pisze:A co do felg to jest bardzo dobrze ale na 17" moim zdaniem bylo by jeszcze lepiej

Otóz to, jestem tego samego zdania :-D

Ps: Damian1406 bez ciśnień ;-)

Awatar użytkownika
labek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: labek » 19 lip 2007, 15:53

To chyba swoje auto powinenem zamiescic w dziale WiesTuning.... :mrgreen:

kolczyx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH+lpg
Kontakt:

Post autor: kolczyx » 21 lip 2007, 10:19

nie no ladny avancik

Ramus

Post autor: Ramus » 21 lip 2007, 10:34

No faktycznie bardzo ładnie się prezentuje, widze że chyba lampy dzienne zamontowałeś w miejscu fabrycznych przeciwmgłowych, całkiem ładnie to wyszło.

:arrow: Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MorajB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MorajB4 » 21 lip 2007, 16:05

wszystko ok ładna seria tylko te halogeny... i głosniki w tylnich drzwiach rodem z NFS :mrgreen: ale to twoje i tego nie ruszam Pozdro

tomikopi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomikopi » 23 lip 2007, 22:40

Panowie mam pytanie.
Posiadam audi 80 B4 101KM 1.6 pełny wtrysk silnik ADA (sedan).
Czy nie posiadacie przypadkiem książki serwisowej do tego autka.
Mam problem, nie potrafię normalnie jeździć w deszczu.
Jak przejadę w ulewę 10 - 15 km autko schodzi z obrotów, ja redukuję aż w końcu gaśnie.
Przekręcam kluczyk w lewo i znowu w prawo autko zapala bez problemu i przejeżdżam około 150 - 200 metrów autko znowu gaśnie.
Znowu przekręcam i tak w koło, potrafiłem tak przejechać 400km jak jechałem z wczasów wtrakcie ulewy, ale to było cholernie męczące :).
Jak pada to nie da się jechać.
Coś zalewa (myślę że od dołu), bo jak w kałużę w jadę jak nie pada tylko padało wcześniej to też zaleje ale mniej tak że szybko ta woda odparuje jak gdyby z tej zalanej części bo auto zgaśnie ze 2 3 razy i jedzie dalej bez problemu.
Po ulewnym deszczu, jak deszcz przestaje padać to autko gaśnie coraz rzadziej i rzadziej aż przestaje gasnąć i jedzie jak sie należy, nie mam już sił nie wiem co jest grane.
Sprawdzał mechanik sonde lambda powiedział, że jest dobra.
Szukał modułu pod półką pasazera i tam coś patrzył, jak tam taki wielowtyk poruszyłem to wogóle nie podawała pompka wtryskiwaczy paliwa.
Jakoś dziwnie lekko ten wielowtyk siedzi w gnieździe.

Pomóżcie mi, książka dużo by pomogłe.
Pozdrawiam

Damian1406
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Damian1406 » 24 lip 2007, 10:25

MorajB4 pisze:wszystko ok ładna seria tylko te halogeny... i głosniki w tylnich drzwiach rodem z NFS :mrgreen: ale to twoje i tego nie ruszam Pozdro
Halogeny już takie były jak kupiłem moją audiczkę, helmut je zamontował, więc pozostaje mi je tylko zdemontować bo mi też się to nie podoba, wówczas zamontuje je w kratkach. Natomiast jeśli chodzi o głośniki ja do nich nic nie mam, grają i wyglądają bardzo ładnie.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 24 lip 2007, 12:28

Damian1406, forum PKA 80 charakteryzuje się ładem, porządkiem i przejrzystością.
Co wspolnego ma załącznik tego szczerbatego jegomościa do tego tematu ? Nic. Powoduje tylko bałagan.
Druga sprawa... abyś mógł uszestniczyć w życiu tego klubu słuchaj wskazówek moderacji i zachowuj się kulturalnie.

Co do Twojego auta zaś...
Ładna seria. halogeny, kierunki w błotnikach, czerwone zaciski to to co mi się nie podoba.
Felgi seria z B4, ale wyglądają sympatycznie.

Dbaj o nią a będzie fajniutka.

Ps:
Pamiętaj o netykiecie na forum.

Pozdrawiam

Misiek_Stce
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Tomasz
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: Misiek_Stce » 24 lip 2007, 13:43

chips pisze:Halogeny faktycznie trochę nie licują, ale ogólnie zamochodzik super. Kiedyć już pisałem, że ten kolorek jest u mnie zaraz za czarnym

No mowiłes to chyba w moim temacie jak ogladałes mojego Avanta :-) przypominasz sobie ? viewtopic.php?t=2202&start=0 :-D
Co do tematu to ładne zadbane B4 i tak powinno być... mam taki sam kolor tylko silnik ABK :-P zaciski tez mam nawet czerwone :mrgreen:

Damian1406
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Damian1406 » 25 lip 2007, 10:18

Doc pisze:Damian1406, forum PKA 80 charakteryzuje się ładem, porządkiem i przejrzystością.
Co wspolnego ma załącznik tego szczerbatego jegomościa do tego tematu ? Nic. Powoduje tylko bałagan.
Druga sprawa... abyś mógł uszestniczyć w życiu tego klubu słuchaj wskazówek moderacji i zachowuj się kulturalnie.

Co do Twojego auta zaś...
Ładna seria. halogeny, kierunki w błotnikach, czerwone zaciski to to co mi się nie podoba.
Felgi seria z B4, ale wyglądają sympatycznie.

Dbaj o nią a będzie fajniutka.

Ps:
Pamiętaj o netykiecie na forum.

Pozdrawiam
Doc, posłuchaj, nikogo nie obrażam nikomu nie dokuczam, ten załącznik nie ma faktycznie nic wspólnego mooooooooooże i nawet zaśmieca, ale trochę humoru jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Ok, nieważne, następnym razem umieszczę w dziale z humorem.
Mimo to dzięki za opinie do mojej niuńki, mi też się podoba, zwłaszcza te czerwone zaciski :mrgreen:
Dzisiaj kupiłem dystanse 2 cm, na razie założę na tył za jakiś czas dokupię na przód.

Awatar użytkownika
chips
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: chips » 25 lip 2007, 12:11

Misiek_Stce pisze:
chips pisze:Halogeny faktycznie trochę nie licują, ale ogólnie zamochodzik super. Kiedyć już pisałem, że ten kolorek jest u mnie zaraz za czarnym

No mowiłes to chyba w moim temacie jak ogladałes mojego Avanta :-) przypominasz sobie ? viewtopic.php?t=2202&start=0 :-D
Co do tematu to ładne zadbane B4 i tak powinno być... mam taki sam kolor tylko silnik ABK :-P zaciski tez mam nawet czerwone :mrgreen:

Pamiętam i podtrzymuję. Obaj macie bardzo fajny kolorek... i bardzo praktyczny (w przeciwieństwie do mojego)

Damian1406
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Damian1406 » 25 lip 2007, 12:41

chips pisze:
Misiek_Stce pisze:

Pamiętam i podtrzymuję. Obaj macie bardzo fajny kolorek... i bardzo praktyczny (w przeciwieństwie do mojego)

Co ty gadasz chips, twoja też wygląda super, szczerze mówiąc wolałbym w twoim kolorze, bardziej mi się podoba. Fakt faktem na szarym nie widać tak brudu ale nie robi takiego wrażenia jak kolor granatowy, z tego co widzę.

Awatar użytkownika
chips
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: chips » 25 lip 2007, 12:45

Mój to jest czarna perła a nie granatowy. Wygląda on zajefajnie jak jest czysty, ale utrzymać go w czystości to makabra

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl