Panowie od około dwóch dni mam problem z autem silnik chodzi jakby bardziej tawrdo niż zwykle, jest troszkę słabszy i na wolnych obrotach jest odczuwalne drżenie całej budy co to może być?? chcę jak najszybciej wyłapać awarie żeby sobie jakiegoś większego problemu nie narobić:(
Przez poduszki silnika motor nie byłby słabszy. Po za tym czuć byłoby drżenie całej budy podczas jazdy a odgłos pracy motora raczej by się nie zmienił. No ale nie zaszkodzi sprawdzić, to nic nie kosztuje.
gibaj pisze:no to właśnie napisał że czuć drżenie całej budy
Ale na biegu jałowym. Po za tym napisał też że silnik chodzi bardziej twardo i że jest słabszy. Takie objawy bardziej wskazują na nieprawidłową pracę samego silnika a nie jego poduszek.
moi drodzy poduszki są ok ale najbardziej niepokoi mnie ta twarda praca silnika i spadek mocy nie wiem może coś z dawką, kątem wtrysku a może nastawnik?? miał ktoś już taki przypadek??
może filtry trzeba zmienić?albo czujnik położenia wału wyczyścić :roll: albo jakiś przewód od n18 spadł albo się urwał i tak będzie twardziej pracował bo egr nie pracuje :?:
Ostatnio zmieniony 20 lis 2010, 18:37 przez gibaj, łącznie zmieniany 1 raz.
jakbyś miał od kogo przepływomierz podmienić i zobaczyć wtedy ja mam też zaślepionego ale nic się nie dzieje jedynie niby wolniej temp.łapie (albo mi się zdaje)