[80 B3 1.8S] problem ze skrzynią automatyczną
[80 B3 1.8S] problem ze skrzynią automatyczną
Witam serdecznie Wszystkich posiadaczy 80. Kupiłem właśnie b3 w automacie i problem pojawił się na 2 dzień. Mianowicie skrzynia jest 3 biegowa i 3 bieg wskakuje dopiero ja się nagrzeje skrzynia??? Mechanicy twierdzą, że wymiana oleju nic nie zmieni, a raczej muszę szukać nowej skrzyni!! Czy naprawdę nic nie da się z tym zrobić. chętnie posłucham waszych rad. Pozdrawiam i z góry dziękuję ze Wasze opinie.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2007, 23:00 przez Ka-Pit, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Audi 80 B3 1,8 S problem z ASB
Witaj w klubie audi-ludków !
Wszystko zależy na podstawie czego macherzy powiedzieli ci że skrzynia musi być zmieniona. Powiedz czy i co sprawdzali? Generalna zasada jest, że skrzynie ciężko się naprawia więc mało kto to robi, ale czasem DA się COŚ zdziałać.
Wszystko zależy na podstawie czego macherzy powiedzieli ci że skrzynia musi być zmieniona. Powiedz czy i co sprawdzali? Generalna zasada jest, że skrzynie ciężko się naprawia więc mało kto to robi, ale czasem DA się COŚ zdziałać.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Za przeproszeniem - sraj na takich mechaników - powinni naprawiać brony albo zająć się wróżeniem z kart. Oczywiście, jest szansa może nawet duża że twoja skrzynia jest do bani ale naprawdę są metody żeby to sprawdzić, bez tego możesz pół samochodu wymienić na ślepo.Ka-Pit pisze:Rozmowa z mechanikami był tylko luźna, i od razu padło stwierdzenie WYMIAN skrzyni
Ma ktoś schemat takiej skrzyni biegów bo mam ochotę sobie ją rozebrać. oczywiście po dzisiejszej wymianie oleju- jak jej to nie pomoże.
[ Dodano: 2007-07-27, 12:45 ]
Wymiana nic nie pomogła. Nawet rozebrałem układ hydrauliczny ten co jest przy misce, wyglądało wszystko dobrze, przeczyściłem poskręcałem i nic. Jedyna zmiana że bardzo delikatnie zmienia bieg z 1 na 2będe musiał ją wyciągną i rozebrać w drobny mak. Może ktoś ma jakiś pomysł na nią? Sądzę że to będzie coś już przy samym mechanizmie zmiany biegów. Stykła by mi jakaś lektura na ten temat.
[ Dodano: 2007-07-30, 07:54 ]
posiada ktoś jakaś lekturę do tej skrzynki - schematy i tp.
[ Dodano: 2007-07-27, 12:45 ]
Wymiana nic nie pomogła. Nawet rozebrałem układ hydrauliczny ten co jest przy misce, wyglądało wszystko dobrze, przeczyściłem poskręcałem i nic. Jedyna zmiana że bardzo delikatnie zmienia bieg z 1 na 2będe musiał ją wyciągną i rozebrać w drobny mak. Może ktoś ma jakiś pomysł na nią? Sądzę że to będzie coś już przy samym mechanizmie zmiany biegów. Stykła by mi jakaś lektura na ten temat.
[ Dodano: 2007-07-30, 07:54 ]
posiada ktoś jakaś lekturę do tej skrzynki - schematy i tp.