Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[coupe 2.3 ng] przy predkosci kołysa autem po drodze.

ODPOWIEDZ
szatan750
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[coupe 2.3 ng] przy predkosci kołysa autem po drodze.

Post autor: szatan750 » 07 lis 2010, 17:53

Mam problem jade na idealnej prostej drodze i auto mi kolysze sie jakby po przekatnej . jest to troche niebezpieczne nie wiem co to moze byc od 2 miesiscy to mam wymiana amortyzatorów nie pomogła.

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 07 lis 2010, 19:25

masz quattro? ojciec tak mial w mercedesie wymienil pol zawieszenia, a wina byly takie lodki pod sprezyne z tylu, czyli swego rodzaju osadzenie sprezyny, u Ciebie w przypadku oski pewnie tuleje belki, a jezeli Q to nie pomoge bo nigdy tego zawieszenia na oczy nie widzialem, ale przyklad mercedesa moze pomoc...

Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

Post autor: Patrique » 07 lis 2010, 19:32

U mnie też tak latała po drodze. Na początek sprawdź sworznie wahaczy, gumy drążka stabilizacyjnego no i w jakim stanie są tuleje tylnej zawiechy. Chociaż jeśli mogę Ci coś doradzić szatan750, to jedź do pierwszej lepszej stacji kontroli pojazdów i naświetl diagnoście swoją sytuację. Ja tak zrobiłem i mi wziął na szarpaki najpierw przednią oś, a następnie tylną. Zapłaciłem wg standardowego cennika 35zł. Kasa niewielka, a przynajmniej będziesz wiedział o co "c`mon" <ok> i nie stracisz zbędnie kasy na coś czego np. nie będziesz musiał wymieniać.

szatan750
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szatan750 » 13 lis 2010, 21:34

Mam audi bez quatro. koncowki drazka kierowniczego wymienilem . wiec chyba stawiam na sworzen jest to całkiem morziliwe . to moze powodowac te kolysanie auta? te sworznie wiem ze sa z przodu . a z tylu tez sa? jechalem 190 ale przezylem ale mysle ze tam cos sie morze urwac

Lajon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lajon » 21 lis 2010, 23:29

najlepiej jednak skoczyc na stacje obadac, powodow moze byc dziesiec, mi moja rzucało po drodze, ustawiłem zbieżność kół i jest ok tyle ze mam Quattro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl