[coupe 2.3 ng] przy predkosci kołysa autem po drodze.
[coupe 2.3 ng] przy predkosci kołysa autem po drodze.
Mam problem jade na idealnej prostej drodze i auto mi kolysze sie jakby po przekatnej . jest to troche niebezpieczne nie wiem co to moze byc od 2 miesiscy to mam wymiana amortyzatorów nie pomogła.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
masz quattro? ojciec tak mial w mercedesie wymienil pol zawieszenia, a wina byly takie lodki pod sprezyne z tylu, czyli swego rodzaju osadzenie sprezyny, u Ciebie w przypadku oski pewnie tuleje belki, a jezeli Q to nie pomoge bo nigdy tego zawieszenia na oczy nie widzialem, ale przyklad mercedesa moze pomoc...
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
U mnie też tak latała po drodze. Na początek sprawdź sworznie wahaczy, gumy drążka stabilizacyjnego no i w jakim stanie są tuleje tylnej zawiechy. Chociaż jeśli mogę Ci coś doradzić szatan750, to jedź do pierwszej lepszej stacji kontroli pojazdów i naświetl diagnoście swoją sytuację. Ja tak zrobiłem i mi wziął na szarpaki najpierw przednią oś, a następnie tylną. Zapłaciłem wg standardowego cennika 35zł. Kasa niewielka, a przynajmniej będziesz wiedział o co "c`mon" <ok> i nie stracisz zbędnie kasy na coś czego np. nie będziesz musiał wymieniać.