Witam, mam do was pytanie, czy jest jakaś zasadnicza różnica między silnikiem
ABT oraz PP
Dokładniej chodzi mi o montaż skrzyni biegów.
Wymiarami oraz otworami są te same (skrzynia CAA oraz CGT), z tym, że CGT wg. "katalogu*" jest tylko do silnika ABT a CAA tylko do silnika PP.
*"Katalogu" w sensie: http://www.centrum.audi80.pl/content/view/202/85/
W moim profilu ktoś aktualizował silnik na ABT, czy tak owe występowały w modelu:
Audi 80 B3 (70 lub 75 KM, w dowodzie całkiem poprane, mechanik twierdzi że to wersja 71 KM), ma on okrągły filter powietrza i gaźnik elektorniczna 2EE - może ktoś podpowiedzieć, jaki to typ (oznaczenie) silnika ?
[ABT] [PP] Różnica
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Pojemność 2,0 vs 1,6deusx pisze:Witam, mam do was pytanie, czy jest jakaś zasadnicza różnica między silnikiem
ABT oraz PP
moc 90KM vs 70KM
system zasilania monowtrysk mono-montroic vs pierburg 2ee
model w którym występował (jak koledzy zauważyli) B3 vs B4
mocowanie łap silnika...
Sam pewnie wpisałeś ABT w profilu z przykładów przy tym polu (bo pewnie wtedy nie znałeś oznaczenia).deusx pisze:W moim profilu ktoś aktualizował silnik na ABT, czy tak owe występowały w modelu:
Ja wpisałem RU z tego co pamiętam, a faktycznie mam PP. Dzięki za odpowiedzi.aldi pisze:Pojemność 2,0 vs 1,6deusx pisze:Witam, mam do was pytanie, czy jest jakaś zasadnicza różnica między silnikiem
ABT oraz PP
moc 90KM vs 70KM
system zasilania monowtrysk mono-montroic vs pierburg 2ee
model w którym występował (jak koledzy zauważyli) B3 vs B4
mocowanie łap silnika...
Sam pewnie wpisałeś ABT w profilu z przykładów przy tym polu (bo pewnie wtedy nie znałeś oznaczenia).deusx pisze:W moim profilu ktoś aktualizował silnik na ABT, czy tak owe występowały w modelu:
[ABT][PP]Roznica
Silnik 1.6 pojemnosc 1595,prod 01.92-06.94 symbol silnika ABM,moc 71km,wtrysk jednopunktowy Bosch Mono-Motronic,moment obrotowy 120Nm/3000obr,Sredbica/skok tloka 81/77,4,st.sprezania 9,0.Silnik ten byl montowany w B4 .Zeby miec pewnosc czy ma sie zamontowany ten silnik w B3 wystarczy odczytac oznaczenie silnika.