[b4 all] Co to za czujnik ?
-
- Forum Audi 80
[b4 all] Co to za czujnik ?
Witam,
Mam pytanko możecie mi powiedzieć co to jest za czujnik ( zaznaczyłem go na czerwono).
Link do zdjęcia
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce5 ... ff95e.html
pozdrawiam
Mam pytanko możecie mi powiedzieć co to jest za czujnik ( zaznaczyłem go na czerwono).
Link do zdjęcia
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce5 ... ff95e.html
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Ten czujnik jest biały i to jest czujnik ciśnienia oleju. Po odpięciu powinna się zapalić lampka kontrolna od oleju i zacząć "pikać" sygnalizacja dźwiękowa z deski rozdzielczej.
Tak jak wspomniał <b> kokolino1 </b> zdarza sie często, że przecieka sam czujnik. Również i u mnie to miało miejsce. Kiedy u mnie puścił, olej zaczął spływać po silniku w czasie jazdy. Temperatura na wskaźniku podskoczyła do blisko 110`C. Jak wyciągnąłem bagnet od oleju to wisiała na jego końcu jedynie malutka kropelka oleju. No ale na szczęście silnik się nie zatarł. Dlatego lepiej nie zwlekać z wymianą tego czujnika.
Tak jak wspomniał <b> kokolino1 </b> zdarza sie często, że przecieka sam czujnik. Również i u mnie to miało miejsce. Kiedy u mnie puścił, olej zaczął spływać po silniku w czasie jazdy. Temperatura na wskaźniku podskoczyła do blisko 110`C. Jak wyciągnąłem bagnet od oleju to wisiała na jego końcu jedynie malutka kropelka oleju. No ale na szczęście silnik się nie zatarł. Dlatego lepiej nie zwlekać z wymianą tego czujnika.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80