Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4 2.6 ABC] problem z kierunkami

ODPOWIEDZ
miciek111
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b4 2.6 ABC] problem z kierunkami

Post autor: miciek111 » 20 lis 2010, 15:11

Witam

Mam mały problem, po włączeniu kierunku czy to w lewo czy to w prawo światło zaczyna migać normalnie po chwili przyśpiesza aż w końcu pali się ciągle i z przekaźnika słychać dziwny dźwięk. Rozebrałem co trzeba i wyjąłem przekaźnik i zaskoczyła mnie jego budowa ma on tradycyjnie 4 nóżki o oznaczeniach 31,C,49a,49, wszystko było by ok tylko z tyłu ma jeszcze dwa otworki na wsuwki do których są podłączone 2 kable czarny i czerwony i nie wiem czy to musi być czy nie. Niedawno dokładali mi sterowanie centralnym z pilota i przy zamykaniu mrugają mi kierunki mam również hak a te dwa przewody idą gdzieś od deskę w kierunku klimatronika czy nawiewów środkowych. Nie wiem co mam począć bo jeżeli to wina przekaźnika to w mojej miejscowości czy na szrocie czy to w sklepach nie ma nigdzie takiego z tymi dodatkowymi wyjściami z tyłu.

Powiedzcie mi jak wiecie czy to może być wina przekaźnika i czy gdzieś go dostanę i w ogóle czy to ma tak wyglądać, dodam że nie jest wpięty nigdzie w jakąś tablicę z przekaźnikami tylko osobno na takiej spince do plastiku przymocowany

rallyaro83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

siema

Post autor: rallyaro83 » 22 lis 2010, 17:29

moge się mylić ale chyba masz ten przekaźnik pod alarm podłączony żeby kierunki przy alarmie migały dziwnie trochę w sumie hm lub pod diode od alarmu jeśli masz gdzieś na desce ..bo to + i -.. raczej takiego nie dostaniesz tylko ori ten jest przerabiany jeszcze takiego nie widziałęm kup normalny i do dobrego elektryka to ci to przerobi :) i tyle powodzenia

miciek111
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: miciek111 » 24 lis 2010, 11:20

A więc tak poradziłem sobie z problemem.
Ten przekaźnik to wersja pod auto z Hakiem, te dwa wyjścia z tyłu podłączone są pod zieloną diodę koło włącznika awaryjnych, po podłączeniu przyczepy w momencie kiedy włączymy kierunek zaczyna ona mrugać informując nas że przyczepa w dalszym ciągu jedzie z nami:) no i oczywiście że działają w niej kierunki. Mam hak a że nie ciągam przyczepy (narazie) postanowiłem zrezygnować z takiego przekaźnika (koszt ok. 70-100zł) i założyłem uniwersalny ( koszt 20zł ) i trybi jak ta lala ;)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl