Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z]Ustawienie świateł

ODPOWIEDZ
AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z]Ustawienie świateł

Post autor: AB4 » 23 lis 2010, 23:31

Czy ktos może wie jak domowym sposobem wyergulować światła?,bo zmuszony byłem wymienić lampy,pojechałem na regulację,ale wydawało mi się ze coś jest nie tak,pojechałem na stację diagnostyczną zweryfikować to ustawienie,niby dobrze,ale jak ja pamiętam to prawa lampa ma świecić wyżej a lewa niżej,a u mnie jest odwrotnie.

Awatar użytkownika
percevalle
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: percevalle » 23 lis 2010, 23:46

Samemu nie da sie tego zrobić dobrze. Można kombinować z zaznaczeniem sobie na ścianie ale koszt ustawienia na stacji jest tak niski że lepiej tam ustawic niż samemu. Jesli dobrze ci ustawili to czym sie martwisz?

Awatar użytkownika
siejek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: siejek » 23 lis 2010, 23:50

też mam ten problem co kolega AB4 lewa wyżej a prawa niżej, tylko że u mnie coś jest nie tak chyba z całym środkiem lampy bo jak samochód chodzi na wolnych obrotach to widać jak się cały srodek trzęsie.

Awatar użytkownika
Norbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Norbert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Norbas » 23 lis 2010, 23:55

percevalle, widzisz u nas są tacy spece, że jak nie wiedzą gdzie włożyć srubokręt i ustawi lampy to nawet za kase tego nie zrobią albo powiedzą: panie wszystko dobrze, wsiadać, palić maszyne i jeździć :mrgreen:

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 24 lis 2010, 00:15

karolek1123 pisze:jak samochód chodzi na wolnych obrotach to widać jak się cały srodek trzęsie.
Karol, zdejmij dekiel z tyłu reflektora i sprawdź, czy silnik regulacji pochylenia świateł jest na swoim miejscu, tzn. czy jest wpięty w lustro. Jeżeli tam będzie wszystko ok, to wtedy będziesz musiał rozebrać cały reflektor, aby znaleźć przyczynę.

AB4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AB4 » 24 lis 2010, 00:36

Jeśli lewa jest wyżej to przeczy asymetryce europejskiej,bo pobocze mam mało oswietlone,a lewą lampa walę ludziom po oczach.Ten pajac nawet nie wiedział jak się do tego zabrać a co dopiero ustawić.

Awatar użytkownika
siejek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: siejek » 24 lis 2010, 12:24

podejrzewam że poprzedni właściciel miał lekkiego dzwona bo mam z lewej strony inna lampe i kierunek niz z prawej, mógł kupić lampe z anglika i to może być też przyczyna że lewa świeci wyżej niż prawa.
AB4 pisze:Jeśli lewa jest wyżej to przeczy asymetryce europejskiej,bo pobocze mam mało oswietlone,a lewą lampa walę ludziom po oczach.Ten pajac nawet nie wiedział jak się do tego zabrać a co dopiero ustawić.
miałem już kilka razy taki przypadek że jade sobie jade a tu nagle samochód z przeciwka mi długimi mruga, to ja mu też długimi 8-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl