[B4 1Z]Ustawienie świateł
[B4 1Z]Ustawienie świateł
Czy ktos może wie jak domowym sposobem wyergulować światła?,bo zmuszony byłem wymienić lampy,pojechałem na regulację,ale wydawało mi się ze coś jest nie tak,pojechałem na stację diagnostyczną zweryfikować to ustawienie,niby dobrze,ale jak ja pamiętam to prawa lampa ma świecić wyżej a lewa niżej,a u mnie jest odwrotnie.
- percevalle
- Audi 80 Klub
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Karol, zdejmij dekiel z tyłu reflektora i sprawdź, czy silnik regulacji pochylenia świateł jest na swoim miejscu, tzn. czy jest wpięty w lustro. Jeżeli tam będzie wszystko ok, to wtedy będziesz musiał rozebrać cały reflektor, aby znaleźć przyczynę.karolek1123 pisze:jak samochód chodzi na wolnych obrotach to widać jak się cały srodek trzęsie.
podejrzewam że poprzedni właściciel miał lekkiego dzwona bo mam z lewej strony inna lampe i kierunek niz z prawej, mógł kupić lampe z anglika i to może być też przyczyna że lewa świeci wyżej niż prawa.
miałem już kilka razy taki przypadek że jade sobie jade a tu nagle samochód z przeciwka mi długimi mruga, to ja mu też długimi 8-)AB4 pisze:Jeśli lewa jest wyżej to przeczy asymetryce europejskiej,bo pobocze mam mało oswietlone,a lewą lampa walę ludziom po oczach.Ten pajac nawet nie wiedział jak się do tego zabrać a co dopiero ustawić.