Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Szyby - ślady po tarciu przedmiotów - plamy

ODPOWIEDZ
mpivo

[ALL] Szyby - ślady po tarciu przedmiotów - plamy

Post autor: mpivo » 17 lis 2010, 22:38

Witam,

pisze w dość nietypowej sprawie. Być może ktoś miał podobną sytuacje i z niej jakoś wybrnał. Jakiś czas temu przewoziłem w swoim kombiaczku dość sporo rzeczy - upakowałem go po dach. Niestety jak sie okazało prawdopodobnie cześć z nich podczas transportu szorowała o szybe. Rezultat jest taki że w niektorych miejscach pojawiły sie ślady które od wewnątrz wyglądają jak szare plamy, a od zewnątrz są srebrne i dość mocno widoczne. Czy ktoś ma pomysł co da sie z tym zrobić? Jeśli nie usunąć to może jak to zamaskować?

Z gory dzieki za sugestie.

Pozdr.
Marcin.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, 15:28 przez mpivo, łącznie zmieniany 2 razy.

szafa19
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szafa19 » 17 lis 2010, 23:07

na alledrogo widziałem preparaty do polerowania szyb ;) nie są drogie, ceny ok 20zl, warto spróbować...

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 18 lis 2010, 06:42

_uwaga

mpivo

Post autor: mpivo » 18 lis 2010, 15:30

szafa19 pisze:na alledrogo widziałem preparaty do polerowania szyb ;) nie są drogie, ceny ok 20zl, warto spróbować...
Boje się że jeżeli teraz zaczne to polerować od środka to pogorszę tylko sprawę i plamy się powiększą. (Wcześniej też coś tarło o szybę)

Te polerki sprawdzają się chyba w przypadku rys i to na zewnątrz szyby. Chyba że piszesz jeszcze o jakiejś innej.

szafa19
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szafa19 » 18 lis 2010, 15:49

dzisiaj pytałem znajomego i stwierdził, że możesz spróbować 'farecla' bez wody ale watpie zeby to pomoglo... myślę że ciężko będzie to uratować... jedynie wymiana szyby chyba...

mpivo

Post autor: mpivo » 24 lis 2010, 14:55

szafa19 pisze:dzisiaj pytałem znajomego i stwierdził, że możesz spróbować 'farecla' bez wody ale watpie zeby to pomoglo... myślę że ciężko będzie to uratować... jedynie wymiana szyby chyba...
Szczerze mówiąc od samego początku też miałem takie przeczucie że tego się już nie usunie. Łudziłem się jeszcze jednak że może ktoś zna jakiś "cudowny" sposób na naprawę tego...

No cóż - nauczka na przyszłość, żeby dobrze zabezpieczać to co się przewozi. Dzięki za pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl