[all B3] Tylne koła blokują - regulator siły hamowania.
[all B3] Tylne koła blokują - regulator siły hamowania.
Witam wszystkich, mam pewien problem, chciałbym się czegoś upewnić i pytam o radę. Problem dotyczy hamulców. Otóz od dłuższego czasu dało się zauważyć że przy gwałtownym hamowaniu auto ma tendencje do tego że tylne koła hamują aż za bardzo, czasem się blokują zwłaszcza koło tylne prawe. Wczoraj zmieniłem klocki na nowe przód i jest dramat, przy mocniejszym hamowaniu koła tylne blokują i jest poślizg. Co może być przyczyną? Pompa? Regulator siły hamowania? (ten z tyłu) Dodam że wszystkie koła hamują ale tylne za bardzo, proszę, o radę, bo idzie zima a z takim problemem ciężko... ;/
Ostatnio zmieniony 25 lis 2010, 10:17 przez Bartek90, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Zacznij od wymiany płynu hamulcowego może pomóc a na pewno nie zaszkodzi.
Problem pojawił się od wymiany klocków czy wcześniej też występował??
I jakie klocki założyłeś?? w mercedesie założyłem raz jakieś dziwne sportowe klocki i były tak twarde że na asfalcie nie mogłem kół zblokować a zapierałem się o kierownice
Problem pojawił się od wymiany klocków czy wcześniej też występował??
I jakie klocki założyłeś?? w mercedesie założyłem raz jakieś dziwne sportowe klocki i były tak twarde że na asfalcie nie mogłem kół zblokować a zapierałem się o kierownice
Problem wystepowal, ale w mniejszym stopniu dlatego ze klocki byly mocno wytarte. Plyn zmienialem dokladnie 24 maja wiec stosunkowo niedawno, klocki kupilem oryginalne Boscha. Pobawiłbym się sprężynką, ale nie wiem jeszcze jakie jest prawidłowe ustawienie sprężynki i korektora, czy ma być wciśnięty, po środku czy wysunięty. Pierwszy raz spotykam się z takim problemem osobiście i chętnie się dowiem więcej jak to ma być i jak naprawić <ok>
[ Dodano: 2010-11-25, 18:02 ]
Chciałbym powiedzieć, że problem rozwiązany, wadliwy regulator, a właściwie źle ustawiony, teraz jest 70% przód i 30% tył. <ok> Temat można usunąć
[ Dodano: 2010-11-25, 18:02 ]
Chciałbym powiedzieć, że problem rozwiązany, wadliwy regulator, a właściwie źle ustawiony, teraz jest 70% przód i 30% tył. <ok> Temat można usunąć
- HeavenQueen
- Forum Audi 80