[ 80 ALL ]pompa paliwa
[ 80 ALL ]pompa paliwa
witam czy jak nie bedzie pompy paliwa w zbiorniku to pompa wysokocisnieniowa (ta co jest pod samochodem ) bedzie w stanie zassać sobie sama paliwo z baku? prosze o szybką odp
Re: [ 80 ALL ]pompa paliwa
Ale o co Ci dokładnie chodzi? Z tego co widzę w Twoim opisie to masz B3, tam nie było pompy paliwa w baku. Pompa w baku jest tylko w B4. W B3 wszystko zależy od tego, co masz pod maską. Jeśli masz silnik na wtrysku, to musisz mieć pompę pod samochodem, daje ona takie ciśnienie, że spokojnie poradzi sobie z wysysaniem paliwa z baku. Natomiast w silnikach na gaźniku nie potrzebne jest już takie ciśnienie i pod maską znajduje się mała pompka paliwa.sztahu pisze:witam czy jak nie bedzie pompy paliwa w zbiorniku to pompa wysokocisnieniowa (ta co jest pod samochodem ) bedzie w stanie zassać sobie sama paliwo z baku? prosze o szybką odp
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Zaraz, zaraz :mrgreen: . Czyli w B3 (pm 1.8) jest tylko jedna pompa? I to podwójne bziuczenie po przekręceniu kluczyka to ta ciśnieniowa pompa w podwoziu?
Zastanawiałem się jakiś czas temu co tak brzęczy za tylną kanapą... :roll: Ale w końcu jeśli to jest w baku to nic dziwnego pomyślałem 8-) . No ale skoro nie ma drugiej pompki, to czyż moja obecna (ciśnieniowa) nie bziuczy aby za głośno? :shock: :mrgreen:
Zastanawiałem się jakiś czas temu co tak brzęczy za tylną kanapą... :roll: Ale w końcu jeśli to jest w baku to nic dziwnego pomyślałem 8-) . No ale skoro nie ma drugiej pompki, to czyż moja obecna (ciśnieniowa) nie bziuczy aby za głośno? :shock: :mrgreen:
To wytłumacz mi proszę, w jaki sposób działa według Ciebie pompa ciśnieniowa? Skoro pompa wypompowuje coś z siebie pod ciśnieniem prawie 10 barów to w jakiś sposób musiało się to w tej pompie znaleźć tak? Przecież pompa MUSI coś zassać, żeby to potem pod takim samym ciśnieniem wyrzucić dalej...sztahu pisze:no pompa zewnetrzna z k-jeta jest poprzedzana mała w zbiorniku czyli zewnetrzna nie ssie zabardzo??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
I to się nazywa konkretna odpowiedźLeo pisze:w golfie to sobie może być. I jest tylko i wyłącznie z tego powodu, ze nie szło zrobić spustu z baku od dołu, tylko jest od góry, i żeby pompa się nie zacierała to dano pompę 0.24 bar zasilającą pompę główną. W audi nie ma takiego powodu, bo wyjście ze zbiornika jest od dołu, zatem jej nie ma.