[B3/B4] Ringi, obręcze, podświetlenie - Rezanko by Doc
Witam ponownie mam znowusz problem... No to tak nie miałem podświetlenia w zapalniczce pomyślałem że jest żarówka spalona dostałem się do niej i co sie okazało było tylko pół żarówki ale mniejsza z tym zmieniłem ją i chciałem sprawdzić czy działa wywaliło mi bezpiecznik zmieniłem zobaczyłem że na przewodach jest zwarcie wziełem zaizolowałem i jeszcze raz do sprawdzenia czy świeci to nie świeci mi ani koło zapalniczki od nawiewu i podświetlenie deski rozdzielczej... co może być grane ???
Chciałem podzielić sie moim patentem do którego doszedłem przez przypadek ze wzgledu na pasje do modelarstwa.
Kupujemy zarowneczki w oryginalnych oprawkach ale 2 W
w sklepie modelarskim kupujemy farbke humbrola clear colour 0095118 koszt ok 5-8 zł
http://www.mojehobby.pl/clear-color-k-6-115247.html
puszeczka jest spora i starczy na pomalowanie kilkuset zaróweczek
malujemy żaróweczki w zaleznosci od stopnia oczekiwanej czerowieni jednak proponuje nie nakładać wiecej jak 2 warstwy
Efekt krwisto czerwone mocne podswietlenie z pełna regulacja przyciemnienia
Aby sprzwdzic czy farba niepłowieje pomalowałem zarówke halogenowa 50W i zostawiłem na noc nastepnego dnia kolor był taki jak poprzedniego...
Kupujemy zarowneczki w oryginalnych oprawkach ale 2 W
w sklepie modelarskim kupujemy farbke humbrola clear colour 0095118 koszt ok 5-8 zł
http://www.mojehobby.pl/clear-color-k-6-115247.html
puszeczka jest spora i starczy na pomalowanie kilkuset zaróweczek
malujemy żaróweczki w zaleznosci od stopnia oczekiwanej czerowieni jednak proponuje nie nakładać wiecej jak 2 warstwy
Efekt krwisto czerwone mocne podswietlenie z pełna regulacja przyciemnienia
Aby sprzwdzic czy farba niepłowieje pomalowałem zarówke halogenowa 50W i zostawiłem na noc nastepnego dnia kolor był taki jak poprzedniego...
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
LUKASZdiy pisze:w oryginalnych oprawkach ale 2 W
nie popali ci w liczniku? W oryginale były 1,2W. Niektórzy pisali że dwójki za mocne trochę są bo się nagrzewają bardziej.
Ja wstawiłem te żaróweczki od kolegi oGra. Efekt zadowalający. Wieczorem wrzucę fotki.
[ Dodano: 2010-11-01, 18:46 ]
To tyle (podobno bo sam nie próbowałem) co się tyczy 2W żarówek.OGr pisze:jak tam wsadzisz 2W to poprzetapia plastiki.
Moje żarówki od oGRa dotarły.
Opraweczki od tomkom1'a.
Więcej fotek TUTAJ .
Nie mogłem dobrać w nocy ostrości bo musiałem bez flasha (bo nie widać wogóle efektu).
Kombinowąłem w aparacie z różnymi ustawieniami ISO. W miarę widać efekt.
Na niektórych fotach widać że świeci jak żarówa 100Watowa ale w rzeczywistości są takie spokojne. Ciemniejsze i bardziej stonowane niż "marchwekowe pole".
Nie wiem czemu ale termometr i panel klimy na zdjęciu wyszedł fioletowy (może dlatego że to LCD). W rzeczywistości są fajniejsze niż same zegary. Czerwoniutkie.
oGR, pisałeś że SMD dają nierówne podświetlenie.
OGr pisze:no to jak Ci się tak nierówno podświetlone podoba to bierz [SMD]
Jak widać na załączonym obrazku na żarówkach też nie ma szału.OGr pisze:No to raczej ja powinienem się zapytać dlaczego Ty nie widzisz nierówności [na SMD] ? Na pewno jest lepiej niż na innych diodach ale dlaczego nie chcesz tam wsadzić zwykłych żarówek ?
I to już dobierałem i zmieniałem po kilka razy żarówki (dobrze że doradziłeś wziąć więcej) bo powiem szczerze że niektóre się tak tylko tliły, niektóre normalne/poprawnie, a niektóre super. No i 3 czy 4 trafiły się fabrycznie przepalone (wiadomo jak wszystko dzisiaj made in czajna więc o to nie mam pretensji).
Ale powiem szczerze że myślałem że będzie fajniej.
Chyba w przyszłym miesiącu pomyślę nad tymi SMD co ma grzechas.
Zobaczę jaka różnica będzie.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2010, 09:05 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli twój problem jest w tym, co pisałeś wyżej, czyli, że po zwarciu i wym. bezpiecznika nie świeci ci licznik, podswietlenie pokręteł nawiewów i zapalniczki, to zapewne padła ci ścieżka w liczniku... Do rozebrania licznik, obejrzeć jego płyte główną i sprawdzić, czy scieżki całe... Stawiam 0.7, że to wina ścieżek <wodka> <ok>19cinek19 pisze:jest ktoś tu ?