[Audi 80 b3 1.8 sf] ssanie
- karol_17
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
[Audi 80 b3 1.8 sf] ssanie
Witam .
Panowie mam problem ponieważ w mojej Audi nie ma ssania elektrycznego tylko jest mechaniczne takie wyciągane . I zawsze jak wyciągałem ssanie to świeciło na zegarach a po zmianie prędkościomierza na wersje w milach i dodanie wszystkich żarówek zamiast ssania świeci mi się jak wyciągnę ten silnik na żółto ? Co zrobić ?
Panowie mam problem ponieważ w mojej Audi nie ma ssania elektrycznego tylko jest mechaniczne takie wyciągane . I zawsze jak wyciągałem ssanie to świeciło na zegarach a po zmianie prędkościomierza na wersje w milach i dodanie wszystkich żarówek zamiast ssania świeci mi się jak wyciągnę ten silnik na żółto ? Co zrobić ?
Ostatnio zmieniony 27 lis 2010, 13:01 przez karol_17, łącznie zmieniany 1 raz.
Pewnie tak tylko że albo może w tym liczniku co masz nie być takiej kontrolki w ogóle takiego znaczka zobacz sobie wyjmij licznik i swiec lampka od tyłu i sprawdzaj co tam są za znaczki a jak taki znajdziesz to wtedy trzeba żarówke włożyć:) i coś pewnie w kostrce przełożyć o ile tam było zmienione:) a wszystko inne pokazuje ok :? Typu temp smarowanie ?
Audi b 3 1.8 sf ssanie
W silniku 1.6PP w orginale montowane byly gazniki Pierburg 2ee w ktorych zrezygnowano z pompy przyspieszajacej i automatycznego ssania. Nie ma tu zadnej linki od przepustnicy rozruchowej powietrza/tzw ssanie/ i nie trzeba sie zastanawiac ile ja wyciagnac przy zapalaniu zimnego silnika,ile cofnac przy temp silnika ok 50st,kiedy zamknac.Nie swieci sie zadna kontrolka od ssania.Przerobka na gaznik 2ee w silniku SF jest mozliwa ale wymaga to przerobki instalacji elektrycznej i zmiany gaznika na 2ee oraz montaz komputera sterujacego.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH