[1Z b4 TDi] Nie przyjemny zapach po odpaleniu
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
[1Z b4 TDi] Nie przyjemny zapach po odpaleniu
Witam wszystkich. Więc tak jak w temacie. Po nocy auto odpalam i jest masakra. Śmierdzi kanalizacją jakby coś gniło :roll: Później nie ma tych problemów. Czy to może być wina katalizatora? Dodam że filtr powietrza i paliwa zostały wymienione
Edit. Zapomniałem dodać że klimy nie posiadam
Edit. Zapomniałem dodać że klimy nie posiadam
Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 11:48 przez leszek_gdansk, łącznie zmieniany 1 raz.
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Sprawdż sobie szczelność wydechu przy silniku ,bo albo spaliny albo olej ci się gdzies smażyleszek_gdansk pisze:odpalam silnik i moment po zapaleniu zaczyna śmierdzieć z okolic nawiewu. Oczywiście czuć jeśli nawiew włączony jeśli jest nie włączony to smród jest mniej intensywny w każdym bądź razie czuć najbardziej po odpaleniu silnika i włączeniu dmuchawy. Później smród ustaje bo jakiś kilku minutach jazdy
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
Tylko od czego zaczynać? co zacząć rozbierać żeby mieć szanse uzyskać odpowiedź?gibaj pisze:gdzieś pewnie woda się dostała albo jakiś syf (np.liście) albo jakaś mysz tam padła :mrgreen: nic innego nie przychodzi mi do głowy :roll: bez rozebrania nie będzie wiadomo
Szczelność sprawdzałem na " oko " i nie ucieka nigdzie a nie sądze żeby olej się smażył bo frytkami nie daje i też nie wydaje mi się żeby palący się olej tak śmierdział. Ten smród można porównać do wody z akwarium która sobie postoi kilka dni nie wymieniana :roll:Sprawdż sobie szczelność wydechu przy silniku ,bo albo spaliny albo olej ci się gdzies smaży
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80